links: Levi van Wijnbergen en Rinne Koken, Rechts boven:  Ynte la Rivière en Kars Roeterd Rechts onder: Emiel Nortier, Mees Kooring, Julian Smith en Tycho van den Anker
links: Levi van Wijnbergen en Rinne Koken, Rechts boven: Ynte la Rivière en Kars Roeterd Rechts onder: Emiel Nortier, Mees Kooring, Julian Smith en Tycho van den Anker Michiel Jansen

Wijkse Levi (11) en Emiel (12) Nederlands Kampioen!

29 mei 2018 om 09:54 Sport/sport Deel je nieuws

LEEK / WIJK BIJ DUURSTEDE – Levi van Wijnbergen en Emiel Nortier uit Wijk bij Duurstede zijn Nederlands Kampioen turnen in de meerkamp geworden. Afgelopen zaterdag waren de twee turners van Levitas de allerbeste van Nederland na zes toestellen. Totaal acht turners van Levitas hadden zich geplaatst voor de Landelijke finale. Zes turners van Levitas eindigde in de top 5 in hun leeftijdscategorie 

Rinne Koken, Levi van Wijnbergen, Emiel Nortier, Tycho van den Anker, Mees Kooring, Julian Smith Kars Roeterd en Ynte la Rivière kwamen voor Levitas in actie.

Pupil Levi is een turner die vooral uitblinkt in kracht- en zwaaionderdelen. Na een 13e plek op het eerste onderdeel ging de opmars van Levi van start. Op brug zette hij de beste score neer. Met ringen als laatste onderdeel leek hij af te stevenen op het goud. Toch maakte hij het nog spannend door een fout aan de ringen. Het feest kon losbarsten Levi was Nederlands Kampioen!

Rinne turnde een voortreffelijke meerkamp. Na de fantastische start op sprong ging ook hij zeer stabiel door met zijn oefeningen. Rinne eindigde op plaats 4, met slechts 0,083 punten verwijderd van het podium. Niets anders dan lof voor de 9 jarige turner.

Emiel Nortier was de allerbeste bij de jeugd. Vanaf het allereerste toestel was hij scherp, gefocust en tussendoor ontspannen: de ideale mix voor een topprestatie. Emiel had de beste  scores op ringen, sprong én brug. Emiel mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Ook Tycho van den Anker kon zich meten met de beste jeugdturners. Hij turnde een voortreffelijke wedstrijd en kwam daarmee uit op plaats 4 met maar 0,150 punten van het podium verwijderd.

Bij de junioren turnden Mees Kooring en Julian Smith.  Julian kon helaas niet voldoende uitblinken en eindigde op de 25e plaats. Mees maakte indruk met zijn unieke rekstokoefening én zijn vloeroefening waar hij de allerbeste score had. Hij behaalde uiteindelijk een mooie 5e  plaats.

Bij de senioren kwamen Kars Roeterd en Ynte la Rivière in actie. Kars turnde een goede wedstrijd en liet hierin ook zijn reuzendraai – streksalto zien op de rekstok en eindidge op de 5e plaats. Bij Ynte ging het mis bij zijn brugoefening en aan de ringen, waardoor hij ondanks goede scores op vloer en sprong eindigde op de 22e plaats.

Michiel Jansen, trainer van deze heren had een fantastische dag en was vol lof over de prestaties van zijn pupillen. Levitas wil alle heren van harte feliciteren met deze mooie prestaties!

advertentie
advertentie