Meedenken over toekomst Wereldwinkel

29 mei 2018 om 10:38 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Afgelopen zaterdag was ook de Wereldwinkel vertegenwoordigd op de Markt van de Toekomst. Op het dialoogterras was volop de gelegenheid voor een goed gesprek over duurzame thema's. Vrijwilligers van de stichting Wijkbijduurstedeindialoog begeleidden dialogen over de thema's die onze toekomst raken. Daarnaast wil de Wereldwinkel met de Wijkse gemeenschap in gesprek over haar eigen toekomst.

Op de Markt van de Toekomst werden flyers uitgereikt aan de bezoekers. Hierop is te lezen dat de Peperstraat hét Wijkse Centrum wil worden voor eerlijke handel. De eerlijke winkels in de Peperstraat, waaronder De Kringloop Dorestad, tweedehands kleding, Lampje met gebruikte lampen, Ellen Natuurlijk en de Wereldwinkel verbinden allemaal kleine koopbeslissingen aan grote doelen. Partners en vrienden die de winkelruimte van de Wereldwinkel voor hun eerlijke handel of boodschap willen gebruiken zijn welkom. Het gaat hierbij om eerlijke producten met lokale doelen. Mensen die hierover mee willen denken of ideeën hebben worden uitgenodigd te reageren. Kijk ook op www.wereldwinkelwbd.nl

30 JAAR WIJKSE WERELDWINKEL Supermarkten met fairtrade producten, fairtrade gemeente en EerlijkWinkel app. Dit hadden de Wereldwinkel medewerkers dertig jaar geleden niet kunnen denken. Het is echter dit succes dat helaas ook zorgt voor minder loop in de Wijkse wereldwinkel met een flinke omzetdaling tot gevolg. Het doel is nog niet gehaald, want er zijn nog zoveel producten die worden gemaakt onder mensonterende omstandigheden en met milieu-onvriendelijke gevolgen. De Wereldwinkel doelstelling is meer dan ooit belangrijk om onder de aandacht te brengen van individuele kopers. Daarom zoekt de Wijkse Wereldwinkel nu verbinding met andere eerlijke initiatieven in Wijk bij Duurstede.

advertentie
advertentie