Boten op het strand, van Rob Heimel
Boten op het strand, van Rob Heimel 't Rondeel

Ode aan Rob

27 mei 2018 om 11:15 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanaf zondag 3 juni is in Reinaerde Outsider Art Galerie 't Rondeel de Expositie 'Ode aan Rob' te zien. Rob is de oudste kunstenaar die op atelier 't Rondeel werkt. Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd komt hij nog dagelijks met veel plezier schilderen. Zoals Rob zegt; "Ik moet er niet aan denken om het wat rustiger aan te doen, want dan is het gedaan met de pret". 't Rondeel brengt een overzichtstentoonstelling van hem waarin ook een aantal verkochte topstukken in bruikleen worden getoond. In totaal zijn er meer dan 30 schilderijen te zien.

De schilderijen van Rob Heimel zijn een mengeling van realiteit en vrijheid. Het lijkt of er een heel leven door zijn werk is gegaan. Zijn doeken ademen de sfeer van vergeten werelden en verre landen. Er spreekt een fascinatie uit voor oude gebouwen, schepen en verre oorden. Alsof hij daar op zijn reizen geweest is. Hij "rommelt wat aan" zoals hij het zelf zegt. Hij schildert het liefst met oude kwasten en resten van verf die nog in de potten zijn achtergebleven. Zijn schrale verfstreken, waar het doek nog doorheen te zien is, zorgen voor een bijzondere, bijna ruwe, schoonheid. Met sterke lijnen en aarzelende streken geeft hij zijn schilderijen vorm. Rob laat zich niet vangen in een vast stramien. Toen hij 15 jaar geleden op 't Rondeel kwam werken schilderde hij tuinkabouters en bloemetjes. Maar vanaf het moment dat wij zeiden "Rob ga maar een beetje experimenteren" begon hij vrij te schilderen, niet gebonden aan een stijl of stroming.

Atelier 't Rondeel neemt u graag mee in de wereld van Rob, een bijzondere wereld van een bijzondere kunstenaar. De expositie is te zien vanaf zondag 3 juni en daarna nog de hele zomer. Reinaerde Outsider Art Galerie 't Rondeel vindt u op Kokkestraatje 35. Daar is ook de kunstuitleen gevestigd met werk van 20 verschillende Outsider art kunstenaars en meer dan 500 kunstwerken in voorraad.

advertentie
advertentie