Afbeelding
antiekwinkel.nl

Je verzamelt graag antiek? Zorg dat je huis goed beveiligd is

21 mei 2018 om 08:57 Advertorial_4

Antiek is helemaal terug van weggeweest. Vlooienmarkten afstruinen, kringloopwinkels bij langs gaan in de hoop een juweeltje tegen het lijf te lopen. Maar vooral de speciale antiekwinkels zijn een waar pakhuis vol schatten. Zo vind je alleen al in de regio van Wijk bij Duurstede verschillende antiekzaken. Bij deze antiekzaken vind je van alles van oude klokken, tot schilderijen, antieke tegels en kasten en stoelen. Ga eens kijken en misschien vind je net dat meubelstuk waar je al heel lang naar op zoek was.

De waarde van antiek

Kijk maar eens een avondje naar ‘Tussen Kunst en Kitsch’ en je weet dat de waarde van antiek behoorlijk kan oplopen. Dit is natuurlijk hartstikke leuk en aardig, maar je moet je ervan bewust zijn dat een huis vol antiek ook risico’s met zich meebrengt. Allereerst is goed verzekeren natuurlijk een belangrijke tip. Weet wat de spullen waard zijn, vraag desnoods een expert om dit voor je te bepalen, en zorg dat je de zaken goed verzekerd hebt. Vooral als je een fervent verzamelaar bent is het raadzaam dit regelmatig bij te houden.

Je veilig voelen in je eigen huis

Nu is het leuk en aardig dat je goed verzekerd bent, maar niemand zit te wachten op nachtelijke inbrekers. Ze breken zomaar je huis binnen en rommelen door je persoonlijke spullen. En dan nog niet te spreken over het feit dat jij en eventueel je gezin gewoon rustig boven liggen te slapen, je loopt zelf dus ook nog eens risico. Belangrijk is het dat je je huis uitstekend beveiligt tegen inbrekers. Dit kun je doen door camera’s en een inbraak alarm te bevestigen. Maar onderschat ook niet het effect van goede sloten. Zoek een slotenmaker bij jou in de buurt en laat je adviseren over de beste en meest veilige raam- en deursloten.

Zo kun je op je gemak genieten van je steeds groeiende en veranderende verzameling antiek. Ook kun je rustig de deur uit voor die ene antiekbeurs aan de andere kant van het land zonder het risico te lopen dat bij thuiskomst je huidige verzameling is leeggeroofd. En dit is toch de bedoeling, het moet wel leuk blijven.

advertentie
advertentie