Het insnijden van de Tabaksbladeren
Het insnijden van de Tabaksbladeren Arie van Barneveld

Tabakspluk bij Utrechts Landschap op Open Monumentendag in Amerongen

27 augustus 2021 om 09:33 Lokaal Deel je nieuws

Evenals het Tabaksteeltmuseum, laat ook Utrechts Landschap zien hoe bepalend de Tabaksteelt lange tijd was in de omgeving van Amerongen. Bij het informatiecentrum van Utrechts Landschap, dat overigens gevestigd is in een oude droogschuur voor tabak, bevindt zich een klein veldje met tabaksplanten. Op Open Monumentendag  Zaterdag 11 september, kunt u bij Utrechts Landschap de tabaksschuren wat beter bekijken en samen met een gids enkele schuren bezoeken, waarbij de gids u alles vertelt over de tabaksteelt die hier vroeger voor menigeen een bron van inkomen was.

De wandelingen met gids vertrekken om 13.00 uur en 15.00 uur vanaf het infocentrum van het Landschap aan de Veenseweg 8.

Op die dag zullen we ook de tabak oogsten van onze akker. Dit jaar mogen kinderen, die dat leuk vinden, ons daarbij helpen. De bladeren worden van de tabaksplanten geplukt, vervolgens ingesneden en aan spijlen geregen. Hierna worden deze spijlen in de zg. hank in de droogschuur opgehangen.

Dit alles vindt plaats bij het infocentrum aan de Veenseweg 8.  Vanaf 13.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Parkeren kunt u op de Groene Entree bij Sportpark De Burgwal, vandaar is het enkele minuten lopen naar ons Informatiecentrum

advertentie
advertentie