Iedere dag raapt hij genoeg plastic op om een hele zak te vullen
Iedere dag raapt hij genoeg plastic op om een hele zak te vullen Robin Aanstoot

Robin verzamelt zeven zakken plastic per week

16 augustus 2021 om 19:30 Natuur en milieu

Robin Aanstoot (28) uit Houten fietst deze zomer van het noorden van Noorwegen naar Zuid Portugal, met een surfboard op een zelfgemaakte kar achter zijn eveneens zelfgebouwde fiets. Het doel is om aandacht te vragen voor het probleem van plasticvervuiling in zee. Hij noemt deze uitdaging de ‘ReCYCLE SURFari’. Houtens Nieuws blijft hem de hele tijd volgen.

HOUTEN/NOORWEGEN Robin Aanstoot is inmiddels drie weken onderweg, heeft 1200 km gefietst en 21 zakken plastic afval verzameld. Nu fietst hij van Bergen naar Stavanger. Op de fiets door Noorwegen met bepakking een surfkar achterop is een enorme uitdaging: het regent vrijwel elke dag en er is geen vlak stuk weg in Noorwegen.


Zou hij voor elk stuk plastic afval stoppen, dan zou hij eigenlijk altijd naast de fiets staan, er is zoveel! Oude visnetten zijn een groot probleem, maar ook plastic flesjes en wegwerp verpakkingen vindt hij overal. Maar er is ook een hoop inspirerends, en daarvoor doet hij dit allemaal natuurlijk: laten zien wat er wél gebeurt in Europa. Inmiddels heeft hij 1 interview gedaan met een organisatie die plastic langs de kust opruimt en kinderen informeert ter plekke. De boodschap van dat interview: als je mensen laat zien hoeveel plastic er is in de natuur, dan komen ze in actie. 


Robin fietst in Noorwegen - Robin Aanstoot

Robin’s tip: ga een stuk wandelen of fietsen met een vuilniszak mee en ruim wat op onderweg. Samen kom je zo een heel eind voor de natuur en een fijnere omgeving voor de mens!

advertentie
advertentie