Alma Huisken
Alma Huisken Alma Huisken

Bio moestuinieren in Langbroek

17 augustus 2021 om 14:24 Natuur en milieu

LANGBROEK Alma Huisken, groenauteur,docent, en ervaren bio moestuinder, geeft op zaterdag 4 en zondag 5 september ‘moestuinles’ in Langbroek. Laat je inspireren door iemand met een groen hart die je met plezier en humor haar kennis en kunde aanreikt. 

Basiscursus Bio Moestuinieren   Bio moestuinieren is écht anders dan ‘gewoon’ moestuinieren! Leer het van de grond af, met o.a. het vitaal maken van je bodem, composteren, gewaskeuze, wissel- en combinatieteelt en de werking van de groene kringloop. En je weet: als bio-moestuinder eet je lekkerder en gezonder. Bovendien verandert je tuin verandert in een veelzijdige oase! VOOR: (beginnende) moestuinders die nu écht biologisch willen gaan telen. Zaterdag 4 september. 

Cursus Permacultuur Permacultuur is een creatieve, groene visie op de tuin en ons leven. De basis ligt in duurzame ecosystemen die ons veel vertellen over een logische - en supergroene - aanpak in de tuin, van moestuinbed tot schuurdak! Een permacultuurtuin is uiteraard een eetbare tuin, die je op slimme, ‘anders-dan-andere’ wijze inricht! Daarover leer je, aan de hand van typische permacultuurtermen. Permacultuur vraagt om durf en een creatieve blik, maar levert je een verrassende tuin op die qua onderhoud relatief weinig tijd en energie vergt en je toch gestage oogst biedt!  Geschikt voor bio-moestuinders met minstens 2 jaar ervaring, op zoek naar nieuwe wegen. Zondag 5 september. 

Tijd: 10 - 15 uur. Wilheminaweg 12, Langbroek. Prijs € 130,- incl. koffie/thee/koek/documentatie Info/boeken? mail ‘Moestuin’ aan alma@degroeneluwte.nl of bel 06 - 17 46 51 36.  Alma Huisken woont en werkt in Molenrij (Noord-Groningen). Haar eco-cursussen geeft ze sinds 2009. Ze is schrijver van veelgeprezen boeken als Met mest en vork, Dichter bij de bij en Het groene kippenboek. zie www.degroeneluwte.nl

advertentie
advertentie