Wijk Balans & Spel
Wijk Balans & Spel Stichting Wijksport

Wijk Balans & Spel voor ouderen voor het verbeteren van spierkracht en evenwicht

16 augustus 2021 om 15:41 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Zolang mogelijk zelfstandig de dagelijkse dingen blijven doen, dat willen heel veel ouderen. Juist daarom is het zo belangrijk om fit te blijven zodat je je veilig en vertrouwd voelt met je lichaam. Door mee te doen aan Wijk Balans & Spel wordt geleerd steviger op de benen te staan en zo is er minder kans om te vallen. Een groot voordeel is bovendien dat de algehele conditie wordt verbeterd. Dit helpt om nog lang actief te blijven.

door Ali van Vemde

Op 1 september begint deze nieuwe valpreventie cursus van 21 weken, speciaal gericht op mensen die gezond en actief willen blijven. Wijk Balans & Spel is een groepstraining en wordt gegeven door een buurtsportcoach en een fysieke trainer van SBS Sport. Iedere woensdagmiddag wordt de cursus gegeven in de gymzaal op het sportpark Mariënhoeve aan de Lekdijk Oost 16. De oefeningen krijgen de deelnemers op hun eigen niveau en in een eigen tempo. De lessen bestaan uit balanstraining in een parcours, kracht en evenwichtsoefeningen. Er is volop aandacht voor valpreventie, balans, spel en saamhorigheid. Daarnaast krijgen de deelnemers adviezen om de dagelijkse activiteiten zo veilig mogelijk uit te voeren. Iedere les wordt afgesloten met een gezamenlijk spel. De coaches helpen om op het eigen niveau mee te kunnen doen. De lessen worden gegeven van 12.00 tot 13.00 uur. Na afloop is er de gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te drinken.

Met Wijk Balans & Spel wordt de kans om te vallen kleiner. Na een val, bijvoorbeeld op straat, worden mensen banger om alleen naar buiten te gaan. Deze cursus helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. Er worden tips gegeven, maar ook evenwicht- en spieroefeningen die thuis gedaan kunnen worden.

Aanmelden of meer informatie? Neem dan contact op met Stichting SBS Sport, telefoon 06 11357542 of pbarte@hotmail.nl of Stichting Wijksport, telefoon 06 33567036 of roben.schenk@stichtingwijksport.nl

Balanstraining, kracht en evenwichtsoefeningen
advertentie
advertentie