Bart van Asperdt
Bart van Asperdt Ankie Meutgeert

Bart van Asperdt opnieuw lijsttrekker D66 Wijk bij Duurstede

30 juli 2021 om 10:12 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De leden van D66 Wijk bij Duurstede hebben Bart van Asperdt gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Op dit moment is Bart D66-raadslid en fractievoorzitter. Hij was de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Ook bij de vorige verkiezingen voerde hij de lijst aan.

Het bestuur kijkt positief terug op de lijsttrekkersverkiezing. Voorzitter D66 Wijk bij Duurstede Aart van Veen: ,,We hebben een mooie politieke avond achter de rug, waarop de leden met Bart in gesprek zijn gegaan. Dankzij interessante vragen kregen we een heldere kijk op zijn persoonlijke ambitie en politieke doelen. We mogen als D66 Wijk bij Duurstede trots zijn op deze lijsttrekker. Bart zal D66 vol enthousiasme aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.”

Op dit moment is D66 met 1 van de 19 raadszetels in de gemeenteraad vertegenwoordigd. De partij wil dit resultaat in 2022 overtreffen.

VOL ENERGIE Kersverse lijsttrekker Bart van Asperdt: ,,In deze raadsperiode heeft D66 veel bereikt: de zondagsopenstelling van winkels, extra geld voor onderwijshuisvesting en het versterken van volksgezondheid zijn hier voorbeelden van. Komende vier jaar wil ik me met volle energie inzetten voor meer woningbouw, een nieuwe (brede) school in De Heul, verduurzaming en herstel van onze samenleving na de coronacrisis. Verder wil ik armoede, vooral onder kinderen, en wachtlijsten van bijvoorbeeld gespecialiseerde jeugdhulp bestrijden en gevaarlijke verkeerssituaties aanpakken. Ook wil ik de invloed van de inwoners verder vergroten en de communicatie en transparantie van de gemeente verbeteren.”

Om dit te realiseren, werkt D66 samen met andere politieke partijen. Van Asperdt: ,,We willen niet polariseren, maar juist verbinden. Samenwerken, dat past bij mij.”

KANDIDATENLIJST Op 30 augustus start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. Een lijstadviescommissie bestaande uit drie leden, onder wie de voorzitter en de lijsttrekker, legt een advies aan de leden voor. Uiteindelijk bepalen de leden van D66 Wijk bij Duurstede de volgorde van de kandidatenlijst.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie