Vincent Herfkens en Vincent Feenstra hopen dat Mazijkpop door kan gaan
Vincent Herfkens en Vincent Feenstra hopen dat Mazijkpop door kan gaan Ali van Vemde

Mazijkpop, het kleinschalige muziekfestival in Wijk bij Duurstede, kan hopelijk op 28 augustus doorgaan

14 juli 2021 om 10:15 Evenementen

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is nog maar heel kort geleden dat het er op leek dat het aantal teruglopende coronabesmettingen weer veel mogelijk zou maken. Helaas blijkt dat niet het geval. Zo snel als de versoepelingen plaatsvonden, zo snel wordt het nu voor een deel weer teruggedraaid. Toch hoopt de organisatie van Mazijkpop dat het weer mogelijk is om op 28 augustus dit kleinschalige muziekfestival op de Mazijk weer te kunnen organiseren.

door Ali van Vemde

„Zeker is dat, als het door kan gaan, Mazijkpop anders wordt dan anders,” vertellen Vincent Feenstra en Vincent Herfkens, de organisatoren van het festival. „We moeten kijken wat er mogelijk is en we hopen natuurlijk dat het dan weer kan, zonder 1,5 meter afstand. Wel houden we er rekening mee, dat bij de toegang een coronacheck plaatsvindt. Het aantal besmettingen neemt snel toe, maar de druk op de ziekenhuizen is flink afgenomen. We blijven hoop houden dat het eind augustus gewoon door kan gaan. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen.”

GRATIS FESTIVAL Wat Mazijkpop uniek maakt, is dat het altijd een gratis toegankelijk festival is geweest. „Dat willen we heel graag zo houden,” zegt Feenstra. „Zolang dat mogelijk is, blijft het zo.” De organisatoren zijn blij verrast dat het ook dit jaar weer lukt om de nodige sponsors te vinden. „De verwachting was dat het nu moelijker zou zijn, maar dat blijkt niet zo te zijn. Het enthousiasme is groot. Met onze nieuwe hoofdfestivalsponsor Paco Klein en trouwe sponsor Verbeek hebben we een mooie basis.” Niet alleen de bezoekers komen graag naar het muziekfestival, ook de bands vinden het een fijne plek om te spelen. „Voor dit jaar staan er nu al zes bands op het programma, waarvan er drie vast zijn geboekt.”

ONZEKERHEID Het klinkt mooi, maar gezien de huidige ontwikkelingen blijft het afwachten of Mazijkpop eind augustus door kan gaan. „Laten we hopen dat tegen die tijd zoveel mensen zijn gevaccineerd dat er weer versoepelingen mogelijk zijn.” Voorlopig blijft het onzeker en wordt het lastig om vaste afspraken te maken. „Wij volgen de regels en vanzelfsprekend heeft de gemeente het laatste woord.” Via de website en social media zullen de vaste bezoekers van Mazijkpop worden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen.

advertentie
advertentie