Grafheuvel
Grafheuvel Jan de Jong

Wandel mee met een gids door het Amerongse Bos

9 juli 2021 om 11:28 Lokaal Deel je nieuws

Lange tijd was het door de coronabeperkingen niet mogelijk met een aantal natuurliefhebbers onder leiding van een gids het bos in te gaan.  Nu alles met toepassing  van de 1½ meter regel  weer is toegestaan, is er weer ruimte om met een beperkt aantal  mensen op pad te gaan.

De gids voert  u dwars  door het bos over  voor het  publiek  toegankelijke paden. Hij laat u tijdens deze mooie wandeling kennis maken met alles wat de natuur biedt aan flora en fauna in het mooie Amerongse bos. Heden en verleden geven uw zintuigen volop gelegenheid om te genieten, uw kennis bij  te spijkeren of uw geheugen  op te frissen.  Bijvoorbeeld over het ontstaan van de Utrechtse  Heuvelrug met  zijn stuwwallen ,smeltwaterdalen en de  Amerongse berg  als hoogste punt. Ook zal gesproken worden over grafheuvels, verschillen tussen loof- en naaldbomen, de rol en functie van flora en fauna en nog  veel  meer.

We vertrekken op zaterdag 24 juli om 14.00 uur vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg  8 in Amerongen. U kunt parkeren op de vlakbij gelegen Burgwal in Amerongen. Schrijf u tijdig in op de site van Utrechts Landschap via deze link: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/100833.

Deelname is gratis. Wacht niet te lang, want het aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen.

advertentie
advertentie