Afbeelding
Else Hopman

Het Anker op de kaart

7 juli 2021 om 11:45 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE De leerkrachten van Het Anker hadden op woensdag 30 juni een studiedag. Er werd stilgestaan bij wat ze hebben bereikt de afgelopen 4 jaar in het nieuwe gebouw. Samenwerking tussen de kinderopvang, regulier basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en samenwerkingsverband ZOUT met als motto: Geen kind Wijk uit!

,,Dat was 4 jaar geleden nieuw, maar wat een mooie Brede school staat er nu”, zegt een trotse adjunct-directeur Else Hopman. 


TROTS
De medewerkers kregen mooie woorden van wethouder Wil Kosterman, de bestuurders en directeur Inge Westerveld. ,,Dit is iets waar we in Wijk bij Duurstede trots op mogen zijn. We krijgen veel vraag van andere scholen in Nederland hoe wij werken. Wij hebben het voorrecht om dit te mogen delen op verschillende onderwijsbijeenkomsten door het land.”

ZONDER OORDELEN ,,Samen leren en samen vieringen, want in de maatschappij zijn we ook samen. De groepen 1,2 en 3 zijn nu inclusieve groepen. Kinderen accepteren elkaar zoals ze zijn. Zonder oordelen en dat is mooi! Op het Anker wordt echt gekeken wat een kind nodig heeft.

Voor peuters van het Anker is de overgang van kinderopvang naar basisschool ook minder groot. Peuters en kleuters werken aan hetzelfde thema en hebben regelmatig gezamenlijke activiteiten. Een kind ervaart het vaak als een nieuwe groep met een nieuwe juf, maar hij/zij kent de groep en de juf al goed.”

Afbeelding
advertentie
advertentie