Hans Buijtelaar (interim wethouder) en Anita Blees (voorz. KV Dorestad) onthullen de naam van het clubhuis
Hans Buijtelaar (interim wethouder) en Anita Blees (voorz. KV Dorestad) onthullen de naam van het clubhuis Willem van der Velden

Kanovereniging Dorestad na 19 jaar weer terug in Wijk bij Duurstede

6 juli 2021 om 19:07 Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 3 juli op een warme middag is het nieuwe clubhuis bij steenfabriek de Bosscherwaarden aan de Lek van de Kanovereniging Dorestad feestelijk geopend in het bijzijn van een vijftigtal leden en genodigden. Hans Liefhebber, oud-voorzitter en al  20 jaar lid, schetst het ontstaan van de club in 1991 in Wijk bij Duurstede. Kanovereniging Dorestad ontstaat na een afsplitsing van 16 leden van de Utrechtse Kano Club. Hans neemt ons daarna in vogelvlucht mee door de roerige ontwikkelingen in de tijden daarna: extreem hoog water in 1995 ,het vertrek uit de Lunenburg na een brand in 1999 die leidt tot tijdelijke stalling van de kano’s in een koelcel van de Fruitveiling. In 2002 verlaat de club Wijk bij Duurstede, omdat ze een nieuwe locatie heeft gevonden. Een varkensschuur in Werkhoven aan de Kromme Rijn die omgetoverd wordt in een gezellig clubhuis. Onder enkele leden van het eerste uur blijft echter de wens bestaan om ooit nog eens terug te keren naar de Lek. Als er een ruimte bij steenfabriek de Bosscherwaarden vrij komt van het Utrechts Landschap, blijkt dit mogelijk te zijn.

De voorzitter, Anita Blees, vertelt vervolgens supertrots hoe het uiteindelijk gelukt is om naar de Lek te verhuizen. Op 14 februari kreeg de club de sleutel van de nieuwe locatie aan de Lek. Vervolgens is de afgelopen maanden keihard gewerkt door de leden om een botenstalling, een knus clubhuis en een goede instapplek te realiseren. De club  heeft al twee geslaagde introductiecursussen georganiseerd en er zijn al vele nieuwe leden aangehaakt.

Vervolgens verricht Hans Buijtelaar, de interim wethouder sportzaken, de officiële opening door de naam van het nieuwe clubhuis te onthullen: de Dorestee. De wethouder benadrukt dat Kanovereniging Dorestad bijdraagt aan het cement van de samenleving en is blij dat de KvD weer terug is in Wijk bij Duurstede.

Charles Füss, bestuurslid van de Toeristische Kanobond Nederland, overhandigt Anita een 60 jaar oude peddel van Jan Eggens, schrijver van vele kanoboeken. Deze peddel is gebruikt in vele Europese landen en staat symbool voor de verbinding van het oude naar het nieuwe. Schraapstaal, een band van één van de leden, zorgt verder voor de muzikale omlijsting van het informele deel van deze feestelijke opening.

Met dit moderne clubhuis is de club klaar voor de toekomst. Als je zin hebt om een keer proef te varen, neem dan een kijkje op de website www.kvdorestad.nl

Gasten bij de opening van het clubhuis van KV Dorestad (links wethouder Hans Buijtelaar en voorzitter Anita Blees
advertentie
advertentie