Hans Nijhof
Hans Nijhof Stichting Culturele regio

Uitreiking Hans Nijhof Kunst & Cultuurprijs op vrijdag 16 juli

5 juli 2021 om 18:54 Kunst

WIJK BIJ DUURSTEDE De Stichting Culturele Regio streeft ernaar dat op het gebied van Kunst & Cultuur de gemeentegrenzen verdwijnen om zo tot een optimale samenwerking te komen in onze culturele regio, iets wat nu al goed lukt gezien gezamenlijke exposities en verrassende samenwerkingen.
Daarom heeft de Stichting Culturele Regio vorig jaar het initiatief genomen om jaarlijks een kunstwerk aan te kopen van een regionale kunstenaar dat vervolgens een plaats krijgt in één van de deelnemende gemeenten. De funding van deze Kunstprijs is tot stand gebracht door Culturele Regio, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Rhenen, gemeente Wijk bij Duurstede, Cultuurplatform Rhenen en kunstkrant Arte-e-Cultura.
Na een oproep in het najaar van 2020 hebben 65 regionale kunstenaars een kunstwerk aangemeld en heeft een kunstcommissie een aantal werken geselecteerd, waarvan er één zal worden aangekocht en geplaatst in één van de gemeenten. De 3 gemeenten en de betrokken organisaties brengen op jaarbasis € 5000, = bijeen waardoor een kunstwerk van kwaliteit en importantie aangekocht en geplaatst kan worden.

De kunst & cultuurprijs is vernoemd naar Wethouder Hans Nijhof. In 2019 is hij overleden, maar hij heeft zich tijdens zijn leven hard gemaakt voor kunst en samenwerking in deze regio. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd, middels een ruimhartige subsidie, aan de vliegende start van de stichting Culturele Regio, inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig kunstplatform met een groot aantal deelnemers en een professionele website.

Tijdens de opening van het Kunst-Event op Landgoed Zonheuvel op vrijdag 16 juli zal het geselecteerde kunstwerk worden bekendgemaakt door burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug waarna het zal worden tentoongesteld op het event.

advertentie
advertentie