Afbeelding
Ankie Meutgeert Fotografie
column

Raadspraat: Afscheid van een markante wethouder!

30 juni 2021 om 08:00 Column

U heeft het al vast gehoord, na een politieke carrière van 27 jaar gaat Hans Marchal een andere functie bekleden. Afscheid van de politiek, geen wethouder meer! Wat een overgang!

In 1994 is zijn politieke carrière begonnen waarna hij in 2014 wethouder is geworden. Een wethouder met een geheugen waar menigeen trots op zou kunnen zijn. Hans heeft altijd vanuit het principe gewerkt “heb God lief boven alles en je naaste als jezelf”. Hans is erg vasthoudend, soms tegen beter weten in en was altijd onvermoeibaar. Van ´s-morgens vroeg tot ’s-avonds laat was hij in het huis van de gemeente te vinden. Daarnaast was hij altijd een luisterend oor voor inwoners.

Naast zijn drukke baan was hij ook ambtenaar van de burgerlijke stand waar hij menigeen in het echt mocht verbinden en in het weekend was er altijd een moment waar de fiets voor de dag kwam om even lekker een rondje te trappen. Natuurlijk was daar ook nog je gezin, veel waardering voor de vele tijd die je van hun mocht vrij maken voor de politiek.

De PCG is momenteel bezig met het selectieprocedure voor het vinden van een waardige opvolger. Op korte termijn zal deze bekend worden gemaakt.

Wij gunnen Hans een mooie toekomst als Projectmanager bij een adviesbureau in de ruimtelijke omgeving en danken hem voor al die jaren, energie en kennis die hij heeft geleverd en wat hij voor de Wijkse bevolking heeft betekend.

Hans, we zullen je missen en wensen je Gods onmisbare zegen toe!!

De fractie van de PCG

Jan Dirk de Bruijn, Marco Petri en Arie van Vliet

advertentie
advertentie