.
. .

Voedselbank Kromme Rijn houdt inzamelactie bij AH Steenstraat

25 juni 2021 om 16:57 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 3 juli a.s. houdt de Voedselbank Kromme Rijn een inzamelactie bij Albert Heijn op de Steenstraat in Wijk bij Duurstede. In samenwerking met de Lionsclub Levefanum wordt tussen 09.00 en 18.00 uur door een aantal vrijwilligers, van zowel de Voedselbank als van de Lionsclub, aan iedere klant gevraagd om wat extra artikelen te kopen, die vervolgens gedoneerd worden aan de Voedselbank. Om te bepalen om welke producten het gaat, is er die dag een speciale kraam ingericht met de artikelen waaraan de Voedselbank dringend behoefte heeft.

Door de Corona-crisis is het een tijd niet mogelijk geweest om deze inzamelacties bij een supermarkt te houden terwijl het zo noodzakelijk is voor de Voedselbank om over voldoende producten te kunnen beschikken.

Landelijk zijn er momenteel ruim 135.000 personen die op de hulp van de Voedselbank zijn aangewezen. In de Kromme Rijn streek is het aantal personen, die afhankelijk zijn van de Voedselbank, ongeveer 160.

In onze regio zijn circa 60 vrijwilligers actief om ervoor te zorgen dat er iedere week voedselpakketten leverbaar zijn voor de klanten van de Voedselbank.  De Wijkse Lionsclub Levefanum, die zich inzet voor meerdere goede doelen, heeft aangeboden om deze inzamelactie te ondersteunen. Een aantal van hun leden zal dan ook a.s. zaterdag bij de AH vestigingen helpen bij deze inzameling.

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort  acties, omdat de voorraad van bepaalde producten nog al eens tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen.

advertentie
advertentie