Walking voetbal FC Utrecht
Walking voetbal FC Utrecht FC Utrecht

SVF en CDW slaan handen ineen: FC Utrecht Oldstars introduceren walking voetbal

22 mei 2018 om 07:15 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op vrijdag 25 mei starten de FC Utrecht Oldstars om 19.30 uur op het Cothense voetbalveld een demonstratie van het nieuwe voetbalspel walking voetbal. Dit team komt langs op uitnodiging van de Cothense voetbalclub SVF en de Wijkse voetballers van CDW. Samen willen ze dit voetbal op de Wijkse kaart gaan zetten.

Het idee achter walking voetbal is eigenlijk heel simpel: er wordt voetbal gespeeld, maar dan zonder rennen en zonder slidings. Op deze manier ontstaat er een spel, dat door iedereen gevolgd kan worden. Ook vooral door mensen, die anders niet meer kunnen voetballen. "Het nieuwe voetbalspel is met name bedoeld voor ouderen, maar eigenlijk kan iedereen die kan wandelen en tegen een bal kan schoppen meedoen. Wij denken dat deze nieuwe voetbalmanier ook in Cothen, Wijk en Langbroek kan aanslaan bij mensen die graag tegen een bal schoppen, maar niet meer op de reguliere manier kunnen meedoen," zo begint Claudia Klein, voorzitter van SVF. Zij gaat het walking voetbal op de kaart zetten samen met oud voorzitter Kees Mocking. En bij het initiatief vonden ze een opvallende partner: CDW, de voetbalclub uit Wijk. CDW-er Pieter Barte legt uit: "Ook wij wilden met het idee aan de slag. En waarom zouden we dan naast of zelfs tegen elkaar gaan werken. CDW en SVF vonden elkaar snel en we gaan nu samen kijken, hoe we dit nieuwe voetbalspelletje op de kaart kunnen krijgen."

Het nieuwe initiatief heeft inmiddels de hulp van FC Utrecht ingeschakeld. Deze betaalde voetbalclub heeft sinds enige tijd een eigen walking voetbal team en was zeer bereid om een demonstratie te komen geven. Klein: "Op vrijdag 25 mei hebben we al ons zevende 35 plus toernooi. Tijdens dit toernooi plannen we dus ook een demonstratie match in. Iedereen mag natuurlijk komen kijken." Naast de demonstratie van de FC Utrecht Oldstars planden SVF en CDW ook al twee kennismakingstrainingen. Barte: "Op donderdagmiddag 7 juni en 21 juni kunnen belangstellenden verder kennis komen maken met dit nieuwe spel. En zo zelf zien dat het leuk en gezellig is."

Walking voetbalteam FC Utrecht
advertentie
advertentie