Sybren van der Velden/VVD
Sybren van der Velden/VVD VVD

Ambitieuze opgave

23 mei 2018 om 07:15 Lokaal/Column

21 maart heeft de kiezer gesproken en won de VVD de gemeenteraadsverkiezingen. De VVD is direct gaan DOEN en rondde snel de informatie af. Dit leidde tot het advies om een coalitie te vormen tussen de VVD, Groenlinks en de Protestant Christelijke Groepering. Intensieve onderhandelingen tussen de drie partijen in een uitstekende collegiale sfeer, waarbij geven en krijgen (i.p.v. nemen) een belangrijke rol speelden, resulteerde op woensdag 9 mei, tegen middernacht, in het ondertekenen van het coalitieakkoord " Denken, Durven, Daadkracht!".

Het akkoord bevat op alle domeinen een intensieve ambitieuze opgave voor de komende 4 jaar die mede gelet op de verkiezingsuitslag, gedragen kan worden door een groot gedeelte van de kiezers. Economie, sociaal domein, duurzaamheid, mobiliteit, anders en beter besturen, veiligheid, gezonde financiën, en nog veel meer onderwerpen hebben een prominente plaats gekregen in het akkoord. Hiermee is een goede mix van speerpunten geformuleerd die als basis dient voor een door de wethouders te schrijven collegeprogramma.

De VVD wordt in het nieuwe college vertegenwoordigd door Willem Joustra, tot vorige week dinsdag Statenlid van de Provinciale Staten van Utrecht. Met de meer dan zeven en halve jaar bestuurlijke ervaring heeft onze gemeente er een wethouder van formaat bij, die het liberale gedachtegoed de komende vier jaar verder gestalte zal geven.

We danken de kiezer voor het in de VVD gestelde vertrouwen en gaan het nu DOEN, de slogan van de VVD bij de verkiezingen. We hebben de schouders er al onder gezet voor een nog mooier, beter en fijner Wijk bij Duurstede-Cothen-Langbroek. Windturbines komen er dankzij de VVD de komende 4 jaar niet en de zondagsopenstelling is op initiatief van de VVD, met steun van veel andere partijen, direct gerealiseerd, waarmee de eerste twee verkiezingsbeloften zijn waar gemaakt. De kiezer kan rekenen op de VVD !

Wilt u ons wat melden, hebt een goed idee, wilt u meedenken of beter nog: meedoen? Wij ontmoeten u graag tijdens ons maandelijks open fractieberaad, aangekondigd in de media en op onze website en social media.

Sybren van der Velden

fractievoorzitter VVD Wijk bij Duurstede-Cothen-Langbroek

advertentie
advertentie