Capella Dorestad
Capella Dorestad SCGK

Choral Evensong met bezoekers

22 juni 2021 om 16:08 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag, 27 juni is er opnieuw een liturgie in een Choral Evensong in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede. Op een beperkt aantal plekken is eerder gecommuniceerd dat dit een week later zou zijn. De Evensong begint om 16:00 uur.

Capella Dorestad, het ‘eigen’ koor dat vorig jaar opgericht werd, op het meest onhandige moment (nog net niet wetend wat ons met corona te wachten stond) is inmiddels uitgegroeid tot en pool van ruim 30 professionele zangers. Zondag zingen daar 16 zangers van mee. Rienk Bakker, de vaste dirigent, heeft zondag de leiding. Pim Schipper de hoofdorganist van de Grote Kerk bespeelt het Harrison & Harrison-orgel en Willem Bams is de liturg.


CORONAMAATREGELEN Vrijdagavond is er een persconferentie geweest waarin de overheid heeft aangekondigd versoepelingen van maatregelen uit het Stappenplan vervroegd in werking te laten treden. Daaruit is duidelijk geworden dat restricties die het tot 26 juni onmogelijk maken om in een door een professioneel koor gezongen Evensong ook publiek toe te laten, vanaf die datum komen te vervallen.

Daarom heeft men besloten bij deze Choral Evensong publiek weer fysiek welkom te heten. Dit uiteraard onder de nog wel geldende voorwaarden (maximum bezoekers bij 1,5m afstand, vooraf registreren etc.). Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk de Choral Evensong in een live stream mee te beleven als u ervoor kiest niet naar de kerk te komen.

VOORAF AANMELDEN Voor het fysiek bezoeken van de Grote Kerk voor deze Choral Evensong moet u zich vooraf aanmelden. Ga daarvoor naar de Homepage van de SCGK-website. De volgorde van aanmelding bepaalt het bereiken van het maximum aantal bezoekers.

Gezongen delen
Als gezongen delen heeft de Choral Evensong van zondag 27 juni het volgende programma:

·                     Set me as a seal  van René Clausen (1953) klinkt als Introïtus

·                     De gezongen Preces en Responses zijn gecomponeerd door Jack Richard Hodkinson (1997)

·                     De Chant is Psalm 53  en is van de hand van John Blow (1649 – 1708)

·                     Daarvoor heeft dan al de prachige Hymn O God of earth and altar  van Ralph Vaughan Willams (1872 – 1958) geklonken

·                     De lofzangen, het Magnificat & Nunc Dimitis, voor deze zondag zijn op muziek gezet door Charles Wood (1866 – 1926). Ik zou bijna zeggen: hoe Engels Romantisch wilt u het hebben…

·                     Als Anthem zal Turn back, o man  van Gustav Holst (1874 – 1937) klinken

·                     The Closing hymn is Praise to the holiest  van de hand van Thomas Haweis (1734 – 1824

·                     De zegen – The Blessing – klinkt deze Choral Evensong gezongen: A Clare Benediction, gecomponeerd door de Engelse componist John Rutter (1945)

LIVE STREAM U kunt de Choral Evensong van 27 juni ook live in de huiskamer (laptop, smart TV of tablet) volgen. U kunt gebruikmaken van de volgende URL: https://youtu.be/0iBWxI5XxxY.

Op de website (www.scgk.nl) kunt u het programmaboekje downloaden (verschijnt enkele dagen voorafgaand aan 27 juni).

ENTREEPRIJS Zoveel mogelijk mensen laten participeren en meegenieten, dus men werpt geen financiële drempel op. Maar zonder kosten gaat dit alles niet. Men vraagt naar draagkracht te doen ‘alsof er entree wordt geheven’? Voor een dergelijke activiteit is een bedrag van € 10,-- per persoon helemaal niet raar. 

Betalen gaat heel eenvoudig:

·                     scan de afgebeelde QR-code en volg de aanwijzingen op uw smartphone

·                     volg deze link: https://qr3.ideal.nl/583c192c-ad56-4d48-b88d-12814d96311c (en volg de aanwijzingen op uw scherm)

·                     maak een bedrag over op NL27 RABO 0316 78 48 85 o.v.v. naam en “Bijdrage SCGK, Evensong 27 juni”

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie