Afbeelding
Gerard Migchels
column

‘En nu snel aan de slag’

16 juni 2021 om 07:35 Opinie Raadspraat

Twee week geleden kreeg ik een heel mooi bericht in mijn mailbox van een zeer betrokken inwoner. Hij had namelijk in de stukken van de provincie gelezen dat Wijk bij Duurstede van de provincie bovenop de reeds eerder toegezegde 250 woningen nog eens 280 woningen extra mag bouwen buiten de bebouwde kom.

Complimenten aan het college met dit succes. Het zijn natuurlijk nog niet de 1500 woningen die we zouden willen. Maar dit is toch al substantieel. Nu voluit aan de slag om zo snel mogelijk woningen te kunnen bouwen. Wat het CDA betreft zoveel mogelijk van deze 530 woningen realiseren op de Geer III. En ook al snel beginnen met het omleggen van de Romeinenbaan.

En ondertussen snel zorgen dat er verplaatsbare Tiny Houses komen. Want voor dat er daadwerkelijk gebouwd kan worden op de Geer III, de oostkant van Zuidwijk of de Hoge Hoffweg gaan er gauw 3 tot 6 jaar voorbij. In de tussentijd kunnen de Tiny Houses - bijvoorbeeld gefinancierd door werkgevers uit onze gemeente – zorgen voor extra woonruimte. En als er op die plekken daadwerkelijk gebouwd gaat worden zijn die Tiny Houses te verplaatsen naar een andere plek waar mogelijk op termijn gebouwd mag worden. Stap voor stap zullen we de provincie moeten verleiden om toch uiteindelijk 1500 woningen te mogen bijbouwen.

Ik zie graag meer creativiteit bij het huidige college om snel meer woonruimte te realiseren. En gelukkig hebben we veel deskundigheid, ervaring en creativiteit bij onze inwoners en ondernemers. Ik zal me dan ook in gaan zetten om eind van dit jaar weer een symposium te organiseren. Om denkkracht en creativiteit van onze inwoners en ondernemers optimaal te benutten. Zodat er ook daadwerkelijk snel betaalbare woningen beschikbaar komen. En niet alleen via nieuwe woningen. Ook via het splitsen van eensgezinswoningen, villa’s en winkel- en kantoorpanden in appartementen.

En nu samen snel aan de slag. Onze inwoners - met name jongeren en ouderen – zitten hierop dringend te wachten. En extra woningen zijn voor het behoud van ons voorzieningenniveau cruciaal.

Gerard Migchels

Fractievoorzitter CDA

advertentie
advertentie