Shantykoor Tussen Rijn en Lek stopt met Shanty festival
Shantykoor Tussen Rijn en Lek stopt met Shanty festival Shantykoor Tussen Rijn en Lek

Shantykoor draagt fakkel over

10 juni 2021 om 09:05 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Al jaren wordt op de laatste zaterdag van september het Shanty festival gehouden. Van heinde en ver kwamen koren en belangstellenden naar dit gebeuren. Maar zoals met veel zaken, ook het festival had te maken met teruglopende aantal bezoekers, toenemende regels vanuit de overheid en een ouder wordend koor, voor wie de vele inspanning om het festival overeind te houden een steeds grotere opgave werd.

Op aangeven van het festival comité heeft het Bestuur van het Shantykoor besloten te stoppen met het festival. Dit voornemen is door de leden van het koor in de ALV van 2020 bekrachtigd.

Langs deze weg wil het koor iedereen die de afgelopen jaren heeft meegewerkt het festival mogelijk te maken van harte bedanken voor zijn of haar bijdrage. Met name de sponsors hebben het shantykoor al die jaren flink ondersteund, maar door corona was het niet mogelijk iedereen persoonlijk te bedanken.

In de corona tijd is een aantal koorleden gaan nadenken over alternatieven. En zoals de titel van dit stuk al aangeeft, ‘Shantykoor draagt fakkel over’, is er een nieuwe organisatie die de laatste zaterdag in september weer wil doen opleven door een korenmiddag in Wijk te organiseren. Veel details zijn op dit moment nog niet beschikbaar, maar een aantal Wijkse koren wil graag de handen uit de mouwen steken om er weer een gezellige middag van te maken. Zij zullen snel van zich laten horen.

advertentie
advertentie