Vanaf vrijdag zijn de broodmanden gevuld
Vanaf vrijdag zijn de broodmanden gevuld Ali van Vemde

Theo de Kruif opent vrijdag 11 juni Broodje bij de buurman in Wijk bij Duurstede

8 juni 2021 om 10:02 Winkels

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de plek waar het café van Theo de Kruif in het verleden was gevestigd opent nu Broodje bij de Buurman. Een mooie aanvulling in dit stukje Veldpoortstraat, met de snackbar, restaurant, sushi en de ijssalon. Vanaf 11 juni kunnen de klanten hier terecht voor maar liefst 40 verschillende broodjes, allemaal super vers. Want, zoals de Wijkenaren dat van hem gewend zijn, staat bij Theo de Kruif kwaliteit voorop.

door Ali van Vemde

Deze locatie is echt de plek van Theo de Kruif. Eerst was hier het café van zijn ouders. In 1992 nam hij het stokje over van hen over en bleef tot 2008 de kroeg runnen. Vanaf dat moment startte hij in het pand daarnaast Tiggie’s Corner. In zeer korte tijd werd dit een begrip in Wijk bij Duurstede en omgeving. De patatzaak werd uitgeroepen tot de leukste snackbar van Nederland en geroemd om de kwaliteit van de friet en snacks. Door de leverancier van de aardappelen werd Tiggie’s Corner gevraagd om aardappelen te testen. In 2019 ging Tiggie’s Corner over in andere handen.

HALEN EN BEZORGEN Na een grondige verbouwing van de voormalige kroeg kan nu Broodje bij de Buurman worden geopend. Er wordt hard gewerkt om vrijdag de klant te kunnen laten kiezen uit de 40 verschillende broodjes. Van dinsdag tot en met zaterdag is de broodjeszaak aan de Veldpoortstraat 14 geopend van 10.00 tot 17.30 uur, op zondag van 11.00 tot 17.30 uur. En voor wie op de openingsdag komt, is er een feestelijke aanbieding. Als alles volgens plan verloopt zal de bezorgservice starten op 1 juli. Op de website broodjebijdebuurman.nl is de menukaart te vinden en de wijze van bestellen.

GEZOND EN LEKKER De broodjes worden vers klaargemaakt met kwaliteitsproducten. Een broodje gezond, carpaccio of kaas, maar ook een broodje met warme gehaktbal of beenham staat op het menu. Er zijn heel veel variaties mogelijk. Voor de kinderen is er een stokbroodje. De Kruif: „Het is zeker geen concurrentie voor de buren. Wat wij doen is elkaar versterken. Bij mij zal je geen frituur vinden. Het is vooral een mooie aanvulling op de eetstraat van Wijk, zoals deze hoek inmiddels wordt genoemd..” Hij benadrukt dat hij werkt met de beste verse producten. Kwaliteit staat voorop, dat geldt ook voor de wijze van bereiding. „Door de waardering in het verleden hoop ik dat de klanten me ook nu weten te vinden.”

THEO MEZZ Naast zijn werk als kroegbaas was Theo de Kruif regelmatig te horen als zanger Theo Mezz. In 2005 nam hij zijn eerste single op. Nog steeds is hij een graag geziene zanger op feesten. In coronatijd verzorgde hij voor verzorgingstehuizen gratis optredens. Nu het er op lijkt dat de versoepelingen gaan doorzetten, komt binnenkort zijn nieuwe plaat uit: Wij gaan door. „Al anderhalf jaar wacht de plaat om gepresenteerd te kunnen worden, dat zal nu waarschijnlijk in augustus gebeuren. Hopelijk kunnen dan ook weer de geplande optredens doorgaan.”

advertentie
advertentie