'Wilde bloemen' Hoge Hoffweg
'Wilde bloemen' Hoge Hoffweg Lammert

Excuus aan vrijwilligers Heemtuin - Hoge Hoffweg

6 juni 2021 om 19:49 Lokaal Deel je nieuws

Dom en ondoordacht,

Vanmiddag begaf ik mij zonder na te denken tussen de ‘wilde bloemen’ aan de Hoge Hoffweg. In het bloemenveld was zichtbaar een ‘smal pad’ gecreëerd waarop eerder was gelopen. Geheel ondoordacht begaf ik mij op dat pad tussen de wilde bloemen om foto’s te maken. Kort daarop werd ik aangesproken n.a.v. mijn onbezonnen daad. Tijdens dit terecht vermanend gesprek bleek dat een van ‘de zeven vrijwilligers’ te zijn. Had echter op dat moment niet de betamelijkheid om excuus te maken maar wel meteen te zeggen dat er al een pad lag. Zijn terechte reactie was dat dat mij nog geen recht verschafte daar te staan. Natuurlijk had ik direct excuus moeten maken mede omdat ik dit soort acties normaler wijze nooit doe. Zelf draag ik de natuur een warm hart toe en geniet er dan ook volop van.

Er is door vrijwilligers veel tijd en arbeid geïnvesteerd in de Heemtuin en Hoge Hoffweg om ons hiervan te laten genieten. Iedere keer als ik daar langs loop geniet ik weer van dat mooie stukje Wijk. Wij moeten dit blijven koesteren aangezien er tegenwoordig nogal wat natuur wordt vernield. Daarom een waarschuwing naar iedereen laat de natuur met rust maar geniet ervan.

Vandaar deze reactie met mijn welgemeende excuus aan ‘de vrijwilligers’, dank voor het vele werk en vooral het mooie resultaat.

Lammert Douma

advertentie
advertentie