Afbeelding
Refurbished

De kracht van Refurbished tijdens Corona

5 juni 2021 om 13:33 Partnercontent

Wat is refurbished?

Refurbished betekent ‘gereviseerd’ maar in de nederlandse volksmond zul je meer refurbished horen, rolt ook makkelijker van de tong. In meeste gevallen gaat het bij een refurbished product om een product dat al een eerdere eigenaar heeft gehad. Maar dit is niet zo in alle gevallen! Zo kan het ook om een toestel gaan dat direct na ontvangst geretourneerd is of het kan gaan om een showmodel wat enkel in de winkel heeft gestaan. 

1. Elektronica haal je goedkoper 

Het belangrijkste voordeel dat aangegeven wordt bij de aankoop van een refurbished product is de lage prijs. Apple producten zoals iPhones en iPads zijn zeer gewild maar voor nieuwe producten zoals bijvoorbeeld de iPhone 12 betaal je al gauw €912 en dat is een hoop geld wat niet iedereen zomaar kan neerleggen voor een telefoon. De iPhone 11 is een jaartje ouder en kun je al een tijdje refurbished krijgen voor de goedkopere prijs vanaf €525. Dit scheelt je zomaar een paar honderd euro die je weer kunt leggen naar een abonnement of andere activiteiten.

2. Ook oudere modellen, een groter aanbod

De geruchten over de iPhone 13 zijn in volle toeren, maar met de komst van een nieuw model betekent dit ook dat een ouder model niet meer door Apple ondersteund zal worden. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de iPhone 8, deze wordt voor minimaal tot 2023 nog ondersteund maar kun je niet meer in de winkel vinden. Een refurbished iPhone zoals de iPhone 8 vind je nog volop in voorraad en kun je ook al krijgen voor €199. Het mooie van refurbished is dat je niet alleen maar een refurbished iphone kunt bemachtigen. Zo kun je tegenwoordig ook veel andere producten refurbished krijgen, denk hierbij aan iPads, Macbook’s, Apple watches, maar ook Samsung telefoons en laptops zijn tegenwoordig ook allemaal refurbished verkrijgbaar.

3. 3 jaar volledige garantie

U zult nu wel denken ‘maar wat is nu het verschil tussen een tweedehands en refurbished?’ Een groot verschil, in vergelijking met tweedehands producten, is dat refurbished producten nog een extra controle krijgen die door professionals wordt uitgevoerd. De producten worden grondig gecontroleerd, gerepareerd en schoongemaakt. Onderdelen die niet naar verwachting functioneren worden gerepareerd of in sommige gevallen zelfs compleet vervangen. Nog een groot verschil is dat webshops zoals refurbished.nl maar liefst 3 jaar garantie bieden op alle aankopen. Dit is een groot verschil als je je bedenkt dat je maar 1 jaar standaard garantie van Apple krijgt.

4. Betrouwbaar met het refurbished keurmerk

Het aanbieden van refurbished producten bestaat al een tijdje, maar toen het een vrij nieuwe markt was, was er veel onduidelijkheid over de betrouwbaarheid. Hierom werd in 2019 het keurmerk refurbished in het leven geroepen door Techniek  Nederland om consumenten zekerheid te geven bij hun aankoop van een refurbished product. Bedrijven die dit keurmerk dragen controleren hun producten op meer dan 50 punten. Zo heb je als consument de zekerheid bij de aankoop van je refurbished iPhone en weet je dat die ook kwalitatief in orde is. 

5. Duurzaam en milieuvriendelijk

Een ander belangrijk voordeel is dat je ook goed bezig bent voor het milieu en meehelpt aan een duurzame samenleving. Als je namelijk een refurbished product koopt dan geef je dit product als het ware een tweede leven. Hierdoor neem de populariteit af van de nieuwere modellen en zullen er hier op den duur minder van geproduceerd worden. Doordat bij de productie van producten zoals iPhone het meeste CO2 vrijkomt zal dit als gevolg ook afnemen. Zo werken we met zijn allen aan een beter milieu en een duurzame samenleving.

advertentie
advertentie