De top 3 Cyber Agents van Wijk bij Duurstede
De top 3 Cyber Agents van Wijk bij Duurstede Ali van Vemde

HackShield Cyber Agents Mai, Cherry en Meneer L. gehuldigd in het Huis van de Gemeente in Wijk bij Durustede

28 mei 2021 om 10:53 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Via een spannend spel alles leren over de gevaren van het internet en skills ontwikkelen waarmee deze gevaren tegen kunnen worden gegaan. Maar liefst 129 Cyber Agents deden in onze gemeente mee, drie van hen bleken de beste junior Cyber Agents en zij werden woensdagmiddag gehuldigd in het Huis van de Gemeente.

door Ali van Vemde

In het Huis van de Gemeente werden de drie jongeren met hun ouders ontvangen door burgemeester Iris Meerts, stagiair en organisator Mike, senior handhaver Richard, wijkagent Daniël en beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid Haris. Zij vertelden hoe belangrijk het is dat kinderen zich al op jonge leeftijd bewust zijn van de gevaren op internet. Het leven van kinderen, maar ook van volwassenen, speelt zich voor een groot deel af op het internet, maar het blijkt dat zij zich nauwelijks bewust zijn van de online gevaren. Heel gemakkelijk worden persoonlijke gegevens gedeeld, maar men is nauwelijks voorbereid om hier op een verantwoordelijke manier mee om te gaan. Wereldwijd zijn er maar weinig games die de kinderen leren om zich tegen cybercrime te wapenen. Daar heeft HackShield Future Cyber Heroes verandering in gebracht. Al op jonge leeftijd leren om hiermee om te gaan maakt de wereld een stukje veiliger.

HACKSHIELD Als kinderen zich al op jonge leeftijd bewust zijn van de gevaren op internet, dan kunnen ze daarmee ook anderen beschermen. Voor die kinderen die alles willen leren over hackers en veilig internet is HackShield bedoeld. Daar leren ze wat je als Cyber Agent kan doen om te zorgen dat zijzelf, maar ook hun ouders en grootouders, veilig zijn online. Hoe het werkt? De Cyber Agents lossen puzzels op, beantwoorden vragen en scoren Shields. Daarmee klimmen ze op in de Erelijst. Als alle levels zijn uitgespeeld staan er Quests klaar, die samen met met ouders of grootouders kunnen worden gespeeld. Zo wordt alles ontdekt over wachtwoorden, phishing en auteursrecht. Daarnaast is er de Level Maker waar kinderen hun eigen levels maken en levens van andere Cyber Agents spelen.

TOPSCORES Cyber Agents Mai, Cherry en Meneer L zijn drie van de 129 Wijkse deelnemers en zij hebben de hoogste scores behaald. Daarom zijn zij uitgenodigd om een prijzenpakketje in ontvangst te nemen. Alle drie zijn ze het erover eens dat het heel leuk en leerzaam is. „Wel wordt het nu af en toe wat saai, dus er mogen nieuwe levels bij komen. Wij blijven het in ieder geval spelen.” De burgemeester hoopt dat ze in de toekomst de kennis van de Cyber Agents kunnen gebruiken. „Het gebeurt nu nog veel te vaak dat mensen op ‘agree’ drukken terwijl ze niet eens hebben gelezen waarmee ze akkoord gaan.”

Wil je ook Junior Cyber Agent worden in Wijk bij Duurstede en ben je tussen de 8 en 12 jaar. Aanmelden kan, met je ouders, via de website Join HackShield. Vergeet dan niet even aan te vinken dat je Cyber Agent van de gemeente Wijk bij Duurstede wil worden.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
De winnaars krijgen een prijzenpakket
Een mooie toespraak en een prijzenpakket voor de winnaars
advertentie
advertentie