Spelletjes en een cheque voor het Ronald McDonald huis
Spelletjes en een cheque voor het Ronald McDonald huis ReviusWijk

Leerlingen ReviusWijk steunen Ronald McDonald huis met spelletjes en een cheque

23 mei 2021 om 10:58 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De maatschappelijke stage bij het Revius vond dit jaar plaats in een aangepaste vorm, dit vanwege corona. De brugklas leerlingen haalden zwerfvuil op, schreven kaarten voor (eenzame) ouderen en maakten bij het Ewoud & Elisabeth Gasthuis rollators schoon. Ook werden er spontaan complimentbriefjes overhandigd aan onbekenden. Goed doen voor een ander stond hierbij voorop. De organisatie Young Impact ondersteunt de school bij deze stage, evenals Stichting Binding.

Evi, Lola, Renee, Sanne en Juliët bedachten voor hun maatschappelijk stage dat het erg leuk zou zijn om geld op te halen voor het Ronald McDonald huis. „Wij vinden dit een heel mooi en belangrijk iets en wilden graag de kinderen blij maken. Langs de deuren hebben we statiegeld flessen opgehaald en dat ging als een speer. Binnen een week hadden we al bijna 200 euro opgehaald.”

„Van dit geld hebben we spelletjes gekocht bij Happy Planet in Driebergen en we kregen ook nog twee spellen gratis en inpakpapier. Ondanks dat er al veel geld was uitgegeven hebben we uiteindelijk nog 300 euro opgehaald. We hebben hiervoor een cheque gemaakt en het bedrag gedoneerd. De spelletjes zijn overgedragen aan Kathelijn van Glabbeek van het Ronald McDonald huis. Het was super gezellig.”

advertentie
advertentie