De alpaca's zijn een trekpleister
De alpaca's zijn een trekpleister De Vogelpoel

Drie op een Rij: Bed en Brood De Vogelpoel over vakantie in Wijk bij Duurstede

19 mei 2021 om 12:39 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor de rubriek Drie op een Rij vragen we drie verschillende mensen om hun mening te geven over hetzelfde onderwerp. Deze week is het thema: waarom vakantie houden in Wijk. Martine van Amerongen van de VVV Krommerijnstreek, Joop en Marijke Mocking van minicamping ‘t Boomgaardje en Randy en Walenka Veldhuizen van Bed & Brood de Vogelpoel vertellen waarom de stad zo geliefd is. Na Martine van Amerongen en Marijke en Joop Mocking nu het woord aan Randy en Walenka Veldhuizen.

door Ali van Vemde

Enkele jaren geleden openden Randy en Walenka Veldhuizen Bed en Brood de Vogelpoel aan de Wijkersloot. Deze naam komt van Kasteel Vogelpoel uit de 14e eeuw. Vanaf 1675 wordt een hofstede met torentje vermeld. In de Tweede Wereldoorlog speelde dit huis een belangrijke rol. Aan de voorzijde is een monumentale gevelsteen te vinden (1940-1945). Op deze prachtige locatie is nu Bed & Brood de Vogelpoel te vinden.

PAND MET HISTORIE „De meeste gasten blijven één tot enkele dagen,” zegt Veldhuizen. „In de vakantieperiode zijn het vaak meerdere nachten.” De Vogelpoel ligt landelijk tussen de fruitbomen en ligt maar twee kilometer van het centrum van Wijk bij Duurstede. De boerderij heeft een omgrachting die dateert uit de tijd van Kasteel Vogelpoel. Op de fundamenten staat nu de boerderij.

DE MAZIJK IS PRACHTIG Een tip die ze graag aan hun gasten meegeven is een bezoek aan de Mazijk en/of de mooie wandel- en fietsroutes in de omgeving. Ook zij merken dat mensen graag naar Wijk bij Duurstede komen. „De reacties zijn vrijwel allemaal positief. De gasten vinden het een mooi stadje met een mooie omgeving. Een heerlijke plek om lekker tot rust te komen en te genieten van de omgeving, zoals de Utechtse Heuvelrug en de Betuwe.”

PROMOTIE Ook als B&B kun je bijdragen aan de promotie van de stad en de omgeving. „Met onze Bed en Brood dragen we al bij aan de promotie van Wijk bij Duurstede. Hier is ook het oorlogsmonument in gevestigd. In onze conferentieruimte kunnen workshops, vergaderingen en dergelijke worden gehouden. Daarnaast hebben we ook mooie samenwerkingen met andere ondernemers, waaronder de natuurspeelweide in Cothen en ‘We love Oldtimers’ in Hoogblokland. Onze alpaca’s zijn natuurlijk ook een mooie trekpleister voor bezoekers om hier naar toe te komen.”

advertentie
advertentie