Jan van Leeuwen (Zonnebloem Langbroek), Gerard van Riet (Zonnebloem Cothen), wethouder Wil Kosterman en Ineke Geluk (Zonnebloem Wijk bij Duurstede)
Jan van Leeuwen (Zonnebloem Langbroek), Gerard van Riet (Zonnebloem Cothen), wethouder Wil Kosterman en Ineke Geluk (Zonnebloem Wijk bij Duurstede) De Zonnebloem

Zonnebloemloterij 2021 van start, Wethouder Wil Kosterman koopt eerste lot

19 mei 2021 om 09:30 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE / COTHEN / LANGBROEK De Zonnebloemloterij 2021 gaat weer van start. Op 17 mei kocht Wil Kosterman het 1e Zonnebloemlot van de vrijwilligers van de afdelingen Wijk bij Duurstede en Cothen/Langbroek. Van 20 april tot 1 november verkopen vrijwilligers loten voor het goede doel.

Met de opbrengst van de Zonnebloemloterij organiseren de Zonnebloem afdelingen in Wijk bij Duurstede en Cothen/Langbroek gezellige activiteiten en leuke uitstapjes voor mensen met een lichamelijke beperking, die er niet zelfstandig op uit kunnen.

GEZELLIGE UITSTAPJES EN ACTIVITEITEN Vorig jaar en ook dit jaar heeft de Zonnebloem veel last van de lockdown, waardoor veel activiteiten geen doorgang kunnen vinden. De afdelingen lossen dit op door regelmatig een kleine attentie bij de deelnemers te bezorgen. Het bezoekwerk gaat ook gewoon door. Zodra de corona-maatregelen dit weer toelaten start men weer met uitjes, workshops, gezellige bijeenkomsten en andere kleinschalige activiteiten.
De Wijkse wethouder Wil Kosterman staat achter de Zonnebloemloterij: ,,Juist nu iedereen al zo lang thuis heeft moeten blijven is het heerlijk om er straks, als dat weer veilig kan, er eens lekker tussenuit te gaan. Dit geldt natuurlijk nog veel meer voor mensen met een beperking die extra kwetsbaar zijn voor het virus, en wiens wereldje de afgelopen periode erg klein is geworden. Geweldig dat de Zonnebloem zich hiervoor inzet, ik hoop dan ook dat er heel veel loten verkocht gaan worden voor dit mooie doel!”

LANDELIJKE LOTERIJ MET MOOIE PRIJZEN De Zonnebloemloterij is een landelijke loterij. Van 20 april tot 1 november worden Zonnebloemloten verkocht. Een lot kost 2 euro. Er zijn diverse mooie prijzen te winnen, o.a. geldprijzen van € 15 tot € 15.000, dagjes weg, vakanties in eigen land, een elektrische fiets, een laptop, iPad en e-reader.

ONLINE LOTEN KOPEN Het is ook mogelijk om online Zonnebloemloten te kopen. Dit kan via de websites van de plaatselijke afdelingen, ga naar zonnebloemwbd.nl (Wijk bij Duurstede) of zonnebloemcothen.nl (Cothen/Langbroek).

Op 8 november is de trekking. De uitslag staat dan op zonnebloem.nl/loterij.

WORD OOK VRIJWILLIGER Wie het belangrijk vindt dat mensen met een handicap, jong en oud, volop van het leven kunnen genieten, kan zich als vrijwilliger voor de afdeling Wijk bij Duurstede opgeven via activiteiten@zonnebloemwbd.nl. Men kan alle hulp goed gebruiken. Op zonnebloem.nl is meer informatie te vinden over de Zonnebloem en de plaatselijke afdelingen.

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Men zet alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Zo kunnen zij ook volop van het leven genieten. Daarom denkt men altijd in oplossingen. Er kan zoveel meer dan je denkt. 

advertentie
advertentie