Op de Markt in Wijk bij Duurstede
Op de Markt in Wijk bij Duurstede Barry Bosman
VIDEO

Herdenking 4 mei Wijk bij Duurstede en Langbroek

5 mei 2021 om 09:17 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE/LANGBROEK Net als vorig jaar was er ook nu geen 4 mei herdenking met publiek. De Comités Herdenking 4 mei hebben in plaats hiervan een alternatief programma gemaakt. In een beperkte setting is dit op een waardige manier herdacht, met eerbied en respect.

(tekst loopt door onder de video)


Burgemeester Iris Meerts spreekt in een video de gevallenen en spreekt de inwoners toe. Leerlingen van de Piet de Springerschool lezen een gedicht voor. Daan van Ee spreekt hierin namens het Comité Herdenking 4 mei uit Langbroek en Aukje Boer van het Comité Herdenking 4 mei Wijk bij Duurstede leest een gedicht voor dat vorig jaar werd gemaakt.

Bij het monument op de Singel werd een krans gelegd door wethouder Wil Kosterman en Piet Boonman, vertegenwoordiger van het 4 mei comité. Veteranen legden kransen en bloemen bij de zeven graven van militairen op de Algemene begraafplaats, hierbij geassisteerd door kinderen van Scouting. Ook is een krans gelegd bij de ingang van de begraafplaats aan de Steenstraat. Samen met een lid van het Comité Herdenking 4 mei en twee veteranen legde de burgemeester een krans bij de plaquette op de Markt. Wethouder Hans Marchal legde een krans bij het Piet de Springer monument op de begraafplaats bij de Brink in Langbroek. Kinderen van de Piet de Springer legden er bloemen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Bij de begraafplaats aan de Steenstraat
Bij het Piet de Springer monument in Langbroek
Bij het monument aan de Singel
advertentie
advertentie