Karateka in actie met Oi-tsuki
Karateka in actie met Oi-tsuki J. van den Hoofdakker

Kennismakingslessen Karate

4 mei 2021 om 16:19 Sport Deel je nieuws

Kennismaken met de Karatesport

Langbroek – Van 15 mei t/m 5 juni worden op zaterdag een viertal kennismakingslessen Karate gegeven. De lessen vinden plaats op de sportlocatie van de  Sportstichting Langbroek. Karateschool J. v.d. Hoofdakker uit Langbroek biedt iedereen vanaf 6 jaar en ouder de mogelijkheid om middels een viertal lessen kennis te maken met de karatesport. Op deze wijze kan men geheel vrijblijvend kennismaken met deze unieke sport en ervaren wat deze sport met je doet.

Karate betekent letterlijk lege hand. Karate is, volgens de overlevering, eeuwen geleden via India in China terecht gekomen. De bewoners van het Japanse eilandje Okinawa, dat tussen China en Japan in ligt, brachten het verder naar Japan. In Japan werd het Karate verder ontwikkeld en van daaruit over de gehele wereld verspreid. Door de eeuwen heen zijn er allerlei verschillende stijlen ontstaan. In Nederland zijn zo’n 7 verschillende stijlen aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland.

Behalve een martiale kunst, is karate de laatste jaren ook uitgegroeid tot een wedstrijdsport. In 2021 kunnen we de eerste Olympische karatekampioenschappen verwachten. Wedstrijden worden gehouden op een tweetal onderdelen van het karate, kumite (sparren, “vrije gevecht”) en kata (schijngevecht met meerdere denkbeeldige tegenstanders). Naast de vechtsport is karate bijzonder geschikt als zelfverdedigingsmethode. 

Belangstellenden voor de kennismakingslessen kunnen zich aanmelden via e-mail naar info@jvdhoofdakker.nl

Deelnemers aan de kennismakingslessen maken kans op een Karate-sporttas.

advertentie
advertentie