Weerbaarheidstraining op De Horn
Weerbaarheidstraining op De Horn Stichting Wijksport

Weerbaarheidstraining Rots & Water

2 mei 2021 om 13:18 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE In mei start Stichting Wijksport met drie weerbaarheidstrainingen. Voor het basisonderwijs is voor leerlingen van de groepen 4 tot en met 6 en 7 & 8 nog voldoende plek. Er kunnen maximaal twaalf kinderen per groep deelnemen. De training voor klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs zit al helemaal vol. Leerlingen die ook de Rots & water training willen volgen kunnen zich aanmelden en worden dan op een wachtlijst geplaatst voor het najaar. De data hiervoor worden in mei bekend gemaakt.

Bij de weerbaarheidstraining Rots & Water krijgen kinderen meer inzicht in zichzelf en de ander door veel fysieke oefeningen (spel) met elkaar, korte gesprekken en reflectie-oefeningen. Op veel scholen wordt dit programma ingezet om pestgedrag te elimineren. Diverse onderzoeken hebben bewezen dat deze training nuttig is. Internationaal wordt het al jaren ingezet om kinderen te laten groeien op het gebied van sociale vaardigheid en weerbaarheid. Rots & Water gaat over leren door te doen, door te ervaren en te ontdekken wie jij bent en wat jouw kwaliteiten zijn.

GRENZEN AANGEVEN Rots & Water leert je wanneer je voor jezelf moet opkomen, maar ook dat je je soms maar beter ergens bij kunt neerleggen. Je eigen grenzen aangeven en die van anderen respecteren is niet altijd makkelijk. Deze training leert je soms hard te zijn en je af te sluiten als een rots en soms open en meegaand te zijn als water. Zo kom je sterker in je schoenen te staan, leer je voor jezelf op te komen en bouw je aan je zelfvertrouwen. Ook leer je woede en boosheid beter te beheersen. Principes uit de zelfverdedigingssporten vormen de basis voor veel oefeningen, zoals stevig staan, focus, ademhaling, lichaamshouding, oogcontact, stemgebruik en zelfbeheersing. De kinderen praten – met elkaar – over de oefeningen en denken na over de eigen opstelling/houding en leren wat hun sterke en minder sterke punten zijn.

INSCHRIJVEN De Rots & Water training voor basisschoolleerlingen wordt gegeven van 12 mei tot en met 14 juli op woensdagmiddag in de gymzaal op Sportpark Mariënhoeve: groep 4 tot en met 6 van 13.45 tot 14.45 uur en groep 7 en 8 van 15.00 tot 16.00 uur. Meer weten of je inschrijven: www.stichtingwijksport.nl of neem contact op met Tobias Wijnmaalen, telefoon 06 17413517 of e-mail tobias@stichtingwijksport.nl

Superhero kid against blue sky background. Girl power concept
advertentie
advertentie