Ook vorig jaar een sobere herdenking
Ook vorig jaar een sobere herdenking Winfried Leeman

Herdenking 4 mei in Langbroek en Wijk bij Duurstede met toespraak burgemeester en gedichten van leerlingen via een film

30 april 2021 om 11:45 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE/LANGBROEK Ook dit jaar is er op 4 mei geen Dodenherdenking met publiek. Iedereen herdenkt vanuit huis de burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. De Comités Herdenking 4 mei hebben een alternatief programma gemaakt. Een programma waarbij in een beperkte setting en op een ander moment dan normaal op een waardige manier wordt herdacht. Dit alles gebeurt met eerbied en respect, uiteraard op 1,5 meter afstand.

In samenwerking met de 4 mei Comités en de gemeente wordt een film gemaakt. Op 4 mei verschijnt dit filmpje aan het einde van de dag online via de website en sociale media-kanalen van de gemeente Wijk bij Duurstede. Hierin spreekt burgemeester Iris Meerts de inwoners toe over herdenken. Twee leerlingen van de Piet de Springerschool maakten een gedicht en lezen dat voor. Ook Daan van Ee, namens Comité Herdenking 4 mei uit Langbroek en Aukje Boer, namens Comité Herdenking 4 mei Wijk bij Duurstede, zijn te zien in deze film. 

Wijk bij Duurstede: kranslegging bij het monument, de begraafplaats en op de Markt In Wijk bij Duurstede leggen op 4 mei wethouder Wil Kosterman en een vertegenwoordiger van het Comité Herdenking 4 mei een krans bij het monument op de Singel. Twee veteranen leggen kransen en bloemen bij de zeven graven van militairen, die op de Algemene begraafplaats zijn begraven. Daarbij worden ze geassisteerd door kinderen van Scouting. Ook leggen zij een krans bij de ingang van de begraafplaats aan de Steenstraat in aanwezigheid van burgemeester Iris Meerts. De burgemeester legt samen met een lid van het Comité Herdenking 4 mei en twee veteranen een krans bij de plaquette op de Markt. 

Langbroek: kranslegging bij het Piet de Springer monument op de begraafplaats bij de Brink In Langbroek leggen een vertegenwoordiger van het 4 mei Comité en wethouder Hans Marchal een krans bij het Piet de Springer monument op de begraafplaats bij de Brink. Kinderen van de Piet de Springerschool leggen bloemen. 

Inwoners kunnen bloemen leggen op de Markt na 15.00 uur Op 4 mei vanaf 15.00 uur kunnen inwoners op een eigen moment bloemen leggen bij de plaquette op de Markt om op die manier stil te staan bij de burgers en militairen die omgekomen zijn sinds het uitbreken de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Herdenking 4 mei 2020 in Langbroek
advertentie
advertentie