Afbeelding
Foto door form PxHere

Beste gezinsauto’s van 2021

28 april 2021 om 07:18 Partnercontent

Het bouwen van de beste gezinsauto kan een grotere uitdaging zijn dan je misschien denkt, aangezien automobilisten met kinderen en de kids zelf de neiging hebben om veel van deze voertuigen te vragen. Dat wil niet zeggen dat autofabrikanten de handdoek in de ring gooien. Sterker nog, de keuze voor kopers die op jacht zijn naar een gezinsauto is dit jaar groter dan ooit tevoren. In dit artikel vind je al vier voorbeelden van geweldige gezinsauto’s maar stiekem zijn er nog veel meer verkrijgbaar op de markt. Koop je één van de onderstaande gezinsauto’s? Vergeet dan niet je autoverzekering aan te passen. Met een autoverzekering na wanbetaling zal dit normaal gesproken ook mogelijk zijn. 

Peugeot 508

Een gezinsauto kan er natuurlijk nog altijd stijlvol uitzien, wat de Peugeot 508 duidelijk toont. Deze auto is een combinatie van aantrekkelijk design en sterke verfijning. Er is ook een plug-in die wedijvert met de Skoda Superb, terwijl alle modellen goed comfort bieden zonder al te veel concessies te doen aan de praktische bruikbaarheid. Met de huidige mode voor  SUV’s moet Peugeot worden geprezen voor het produceren van de stijlvolle en sportieve 508 Fastback. Hij biedt niet de meeste ruimte voor een auto uit deze klasse, maar in plaats daarvan ziet hij er opvallend goed uit en biedt hij een plezierig rijgedrag, wat enthousiaste bestuurders een beetje plezier zou moeten bezorgen in hun gezinsauto.

Skoda Superb

De Skoda Superb werd net al even genoemd, dit model biedt veel ruimte, verfijning en comfort. Daarnaast heeft de fabrikant ervoor gezorgd dat deze gezinsauto nu nog aantrekkelijker is, dit heeft Skoda namelijk gedaan door de iV plug-in hybride versie toe te voegen. De Superb iV levert 215 pk en heeft het potentieel om 55 kilometer volledig elektrisch en emissievrij te rijden. Als je de batterij bijgevuld houdt, zouden de kosten extreem laag moeten zijn. De Superb biedt evenveel beenruimte als sommige luxe auto’s, dus er is meer dan genoeg ruimte voor een gezin. Het enige nadeel van het iV model is dat de bagageruimte wordt aangetast door de locatie van de accu van de auto, maar alsnog zou dit genoeg moeten zijn voor de meeste behoeften.

Hyundai Ioniq

Er zijn niet veel auto’s te koop die hybride, plug-in en volledig elektrische aandrijflijnen aanbieden, maar de Hyundai Ioniq voldoet in dit opzicht aan alle eisen voor flexibiliteit. Alle modellen bieden veel functionaliteit voor een betaalbare prijs met veel standaarduitrusting erin. Er is veel ruimte, geluidsinfotainment en connectiviteit, indrukwekkende efficiëntie en veel allround aantrekkingskracht. Als efficiëntie met een beperkt budget je belangrijkste doel is dan is de Ioniq een goede optie. Bovendien heeft dit model van Hyundai een ruime kofferbak, wat ook komt doordat de lithium ionbatterijpakket geplaatst is onder de achterbank. Dit zorgt er dus voor dat de bagageruimte gemaximaliseerd kon worden door de ingenieurs van het fabrikant. 

Volkswagen Golf

Al acht generaties voorziet de Volkswagen Golf gezinnen van betaalbaar, hoogwaardig en praktisch vervoer. Er is niets veranderd, behalve dat het nu meer hi-tech is. De Mk8 zit op hetzelfde MQB-platform als zijn voorganger, maar het motorengamma is bijgewerkt met een nieuwe mild-hybride optie, terwijl de diesels nog schoner zijn. Het is de 128 pk sterke 1.5-liter TSI-motor waar je voor zou moeten gaan, omdat de eTSI mild hybrid alleen wordt geleverd als een zeventraps automaat met dubbele koppeling. De prestaties zijn meer dan voldoende, en het is de meest efficiënte optie, en zou dus ook de goedkoopste moeten zijn om te gebruiken. Er zijn 113 pk en 148 pk 2.0 TDI’s voor degenen die diesel willen. Er zit overigens niet veel meer ruimte in dan in de Mk7. 

advertentie
advertentie