Ook binnen de coronamaatregelen kan het Repair Café een hoop afval voorkomen.
Ook binnen de coronamaatregelen kan het Repair Café een hoop afval voorkomen. Repair Café Wijk bij Duurstede

Repair cafe kan ook corona-proof

26 april 2021 om 15:59 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Het Repair Café in Wijk bij Duurstede werd afgelopen zaterdag op corona-proof manier uitgevoerd. Op afgesproken tijden kwamen mensen met hun te herstellen artikel. De zes vrijwilligers vonden het weer een uitdaging het probleem op te lossen soms elkaar daarbij ondersteunend. 

Daardoor kon onder andere een 79-jarige meneer zich weer scheren met zijn apparaat, een 66-jarige mevrouw blij zijn met haar gerepareerde poppenhuis voor de kleinkinderen en een dame kon eindelijk weer muziek luisteren en een heel kopje koffie uit het senseo-apparaat schenken.

,,Als we ervan uitgaan dat een gemiddeld voorwerp een kilo weegt en als elke maand wereldwijd 35.000 voorwerpen in Repair Cafés worden gerepareerd, dan wordt met 2.000 Repair Café-locaties ter wereld elke maand 35.000 kilo afval voorkomen”, schrijft Repair Café International in het jaarverslag. Repaircafé’s bestaan al sinds 2009; in Wijk bij Duurstede sinds september 2020. De laatste voldoet aan een behoefte en helpt duurzamer te leven.

Het Repair Café bevindt zich in de Karel de Grotestraat 61 in de Wijkse Inloop ingang achterzijde. De eerstvolgende bijeenkomst is 22 mei (steeds de vierde zaterdag van de maand van 12.00 tot 14.00 uur). Iedereen kan van tevoren een mail sturen met een vraag of om het probleem uit te leggen. Repair Café heeft een NIEUW mailadres: wijkrepair@outlook.com . In coronatijd ons verzoek een tijdslot aan te vragen op dat vernieuwde mailadres.

advertentie
advertentie