Afbeelding
Sea Lions

SeaLions organiseert op Koningsdag een GPS wandeling

21 april 2021 om 15:30 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Koningsdag 2021, een dag vol met speelgoed op kleedjes, limonade op tafels, lekker eten….. en dat allemaal thuis in de woonkamer of in de tuin.

Of toch niet…?

Bij Scouting SeaLions hebben ze bedacht dat buiten wandelen toch ook best leuk en gezellig is. Daarom is er een GPS route in en om het centrum van Wijk bij Duurstede gemaakt zodat kinderen toch even lekker met hun ouders of met opa en oma naar buiten kunnen. Ga met Scouting SeaLions mee op jacht naar alle kroontjes, luidt de oproep. ,,Ons vrolijke zeehondje heeft zich voor de gelegenheid getooid met een fleurig kroontje en hij is terug te vinden in het centrum of achter de ramen van enkele van onze Wijkse ondernemers. Kom je mee zoeken? Ondertussen vertellen we je ook nog wat meer over ons mooie plaatsje”, laat de scoutingclub weten.


GPS ROUTE ,,Een GPS route? Ik heb helemaal geen GPS! Gelukkig is daar over nagedacht!

Bij ieder zeehondje vindt je een QR-code met coördinaten van het volgende punt op de route, deze QR-code is op je iPhone direct te gebruiken door te scannen en openen in je kaarten-app, op een Android toestel moet je een (gratis) QR-code scanner hebben om de locatie te openen met bijvoorbeeld Google Maps.

Daarnaast staat er een QR-code naar een pagina met een weetje/feitje over diverse locaties bij de zeehond, leuk om ook nog wat op te steken over ‘Waik’ tijdens je wandeling.

Loop je gezellig (met je ouders) de hele route?

De route is (afhankelijk van hoe je tussen de punten loopt) ongeveer 2 km lang en je doet gemiddeld ongeveer een half uur over het lopen ervan. Uiteraard hebben we eventuele pauzes en stops om de informatie te lezen hierin niet meegerekend. Je kunt natuurlijk altijd even stoppen om bij één van onze ondernemers iets lekkers to-go te halen. De route is circulair, dus je kunt overal beginnen waar je een zeehond tegenkomt, maar we vermoeden dat er zeker één te vinden zal zijn op de markt.”

PRIJS Stuur onderweg (maar vóór 18.00 uur, 28 april) je leukste/gekste/creatiefste foto/selfie op naar sealionszoekdekroon@gmail.com en maak kans op een kleine prijs.

,,Uiteraard is het in verband met alle Corona regels niet de bedoeling om in een grote groep te lopen, hou je hier alsjeblieft aan! Het houden aan de regels is je eigen verantwoordelijkheid.

Vond je dit nou leuk om te doen? Kijk dan bijvoorbeeld ook eens naar de mogelijkheden van Geocaching (www.geocaching.com).”

advertentie
advertentie