Oprichter van FKR Chris de Gier (links) en Piet Douma
Oprichter van FKR Chris de Gier (links) en Piet Douma Ali van Vemde

Fotogroep Kromme Rijn exposeert in Cothen

19 april 2021 om 09:38 Kunst

COTHEN Ook voor de Fotogroep Kromme Rijn was 2020 een bijzonder jaar. Dit was het jaar dat de groep, bestaande uit enthousiaste amateur fotografen, het 50 jarig jubileum vierde. Een groots feest er van maken was niet mogelijk, maar wel werd een jubileumexpositie ingericht in het Kunstgilde in Leersum. Mede door de coronamaatregelen hebben de foto’s daar slechts kort gehangen. Nu zijn ze alsnog te zien.

door Ali van Vemde

De foto’s uit deze expositie zijn nu opnieuw gebruikt voor een expositie in het Dienstencentrum aan de Van Beeck Calkoenstraat 27a in Cothen.Op 9 april werd de expositie ingericht en geeft een goed beeld en doorsnede van het werk van de 22 fotografen die lid zijn van de Fotogroep Kromme Rijn (FKR). Vrijwel alle stromingen binnen de fotografie zijn aanwezig. Van architectuur tot portret en landschap tot straatfotografie. Dat het werk van de kunstenaars zeer gewaardeerd wordt mag duidelijk zijn. Een aantal van de foto’s zijn ook winnaars geweest in fotowedstrijden van de Fotobond.

Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de expositie. Er is een veelzijdig arsenaal aan foto’s te vinden. Zowel de bezoekers van de gezondheidsdiensten in het centrum als geïnteresseerden zijn van harte welkom om de foto’s te bekijken op werkdagen (van maandag tot en met vrijdag) tijdens de openingsuren.

Vorig jaar was er in het Dienstencentrum een foto expositie te zien van Chris de Gier, die ruim 50 jaar geleden de fotoclub oprichtte. FKR veteraan Piet Douma opende toen de expositie en besprak de bijzondere foto’s. „Chris weet dingen vast te leggen waar wij aan voorbij lopen.” Met zijn foto’s heeft De Gier vele prijzen gewonnen. Fotogroep Kromme Rijn is een forum voor fotografen die door het maken van foto’s uiting geven aan wat hen raakt. De leden stimuleren elkaar en bespreken elkaars werk. Hierbij zijn geen beperkingen wat betreft techniek of onderwerpen. Dat zorgt ervoor dat het zeer divers is.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie