Links Marlous Dijk, op de laptop Laura Roosen en rechts Eric Harmsen.
Links Marlous Dijk, op de laptop Laura Roosen en rechts Eric Harmsen. Eric Harmsen

Bijeenkomst en film in Week van verbinding

19 april 2021 om 15:00 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Van 13 tot en met 19 september vindt de Week van Verbinding plaats

Het programma bestaat uit 3 onderdelen. 

Er is een plenaire bijeenkomst op donderdag 16 september in het huis van de gemeente voor professionals en inwoners die zich betrokken voelen of meer te weten willen komen over kwetsbare medeburgers. Als spreker is Sahar Noor, opiniemaker die regelmatig over inclusie en diversiteit in de samenleving schrijft in de Volkskrant, uitgenodigd. Marjan Slob, filosofe en schrijfster van ‘De lege hemel’,  een boek over eenzaamheid, zal ook een bijdrage leveren aan deze bijeenkomst. Frank Brouwer, teamleider Welzijn van Stichting Binding zal het plenaire gedeelte afsluiten. Na deze bijeenkomst volgen er masterclasses over verbinding. Eric Harmsen: ,,Er is een masterclass voor jongeren voorzien om effecten van isolement door de coronamaatregelen te bespreken.” 

Ook zal er een film of theaterstuk te zien zijn in Calypso op vrijdag 17 september. Tenslotte zijn er gedurende de week workshops in Wijk, Langbroek en Cothen om iedereen de kans te geven in hun eigen woonomgeving deel te nemen. Men kan er schilderen, sporten, zingen, koken enz. ook weer met de bedoeling om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. 

De Week van Verbinding vindt plaats van 13 tot 19 september en iedereen, van hulpvragenden tot mantelzorgers, mensen met een migratieachtergrond, en belangstellenden die zich betrokken voelen bij deze onderwerpen, is welkom. Men kan zich te zijner tijd op verschillende manieren inschrijven. Details hierover volgen in augustus.

Behoefte aan informatie? Wil je de organisatie steunen? Mail Eric Harmsen: harmsen701@hotmail.com

Afbeelding
advertentie
advertentie