Afbeelding
bosbad Leersum

Bosbad Leersum zet extra in op zwemlessen voor kinderen uit de regio

17 april 2021 om 07:30 Maatschappelijk

LEERSUM/WIJK BIJ DUURSTEDE  Bosbad Leersum wil vanaf de opening op 24 april extra inzetten op het geven van zwemlessen. Door de coronacrisis heeft een grote groep kinderen in de regio een achterstand in zwemlessen, of konden zij er niet eens mee beginnen.

door Edith Hazelzet

Om tegemoet te komen aan de vraag in de omgeving wil het Bosbad veel zwemlessen verzorgen. Op maandag, woensdag en vrijdag worden er tussen 16:00-17:30 uur lessen gegeven voor verschillende niveaus. Voor alle lessen geldt een minimumleeftijd van 6 jaar. Er komt een aanbod voor startende zwemmers met driemaal per week lessen om naar het behalen van het A-diploma toe te werken. Daarnaast is er de mogelijkheid om diploma B en C te halen.

VRAAG BEPAALT Jan Overweel, voorzitter van het bestuur van Bosbad Leersum, licht verder toe: ,,We starten met dit basisrooster. Mocht dit jaar de vraag groter zijn door bijvoorbeeld veel kinderen uit Wijk bij Duurstede, dan zullen we meer lessen inplannen en kunnen we het definitieve rooster qua soorten niveaus en lesdagen maken. Voor de diploma’s B en C geldt dat er minder lessen nodig zijn, doordat de kinderen al een basis hebben. Dit halen ze al snel in een buitenseizoen. Bij diploma A lukt dat niet alle kinderen, maar het voordeel hier is, dat ze de lessen in Veenendaal kunnen afmaken met dezelfde instructeurs. We hebben immers voor het grootste deel personeel van Sportservice Veenendaal, dat vanaf september weer in zwembad De Vallei werkt.” Zie voor meer informatie: www.bosbadleersum.nl/zwemlessen/. Ook scholen zijn in overleg welkom om in groepen te komen zwemmen.

Het water is heerlijk, maar toch kan het kouder aanvoelen. Een wetsuit kan dan uitkomst bieden

BUITEN Vanaf de openingsdag is de watertemperatuur in de baden 23 graden: ,,Er zijn nog steeds mensen die denken dat de temperatuur hier afhankelijk is van zonneschijn, maar we hebben een geavanceerd en duurzaam systeem van warmtepompen, zonnepanelen, CV en ‘s nachts afgedekte baden. Dus vanaf dag één is het water heerlijk. Daarnaast zwemmen we hier in het zuiverste bronwater schoongehouden door zoutelektrolyse,” vertelt Overweel. 

Toch is zwemles in een buitenbad anders: ,,Bij een lage buitentemperatuur ervaren de allerjongsten het soms toch als kouder, omdat ze nog niet zoveel bewegen. Ze kunnen immers nog niet zwemmen.” Dit kan verholpen worden met een kijkje op Marktplaats voor een goedkope, kleine wetsuit. ,,Verder hebben we rekening te houden met weersomstandigheden zoals onweer waardoor er wel eens een les uitvalt. Dit kan ook gebeuren bij erg grote drukte.” 

BANEN TREKKEN Om banen te trekken is Bosbad Leersum vanaf 24 april weer elke doordeweekse ochtend open van 7:00 tot 10:00 uur, en in het weekend van 10:00 tot 14:00 uur. Ook na het werk is banen zwemmen door de week mogelijk van 16/18:00 tot 19/20:00 uur. Kijk voor het exacte rooster op: www.bosbadleersum.nl/openingstijden/. De coronabeperkingen staan het vooralsnog niet toe dat het Bosbad open is voor recreatief zwemmen. Zodra dat mogelijk is zal dit gecommuniceerd worden via de website en de Facebookpagina. Zwemlessen (vanaf 125 euro voor 1 kind) en allerlei vormen van (gezins)abonnementen zijn online te bestellen via de winkel op de site.

advertentie
advertentie