Afbeelding
pixabay

Burgemeester Iris Meerts en wethouder Wil Kosterman willen in gesprek met jongeren

7 april 2021 om 16:00 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Burgemeester Iris Meerts en wethouder Wil Kosterman willen graag in gesprek komen met jongeren over hoe het met ze gaat in deze coronatijd.

Nu de hele wereld al een jaar zucht onder de gevolgen van Covid 19, en de maatregelen om de besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen, blijkt steeds meer dat dit ook voor jongeren heel lastig is. Hoewel zij niet de tot de grote risicogroep horen is ook hun wereld zo goed als stil komen staan. Met als zwaarste maatregelen het sluiten van de scholen, stopzetten van sportactiviteiten, verbod op bijeenkomsten, anderhalve meter maatregel en uiteindelijk ook nog de avondklok. Er zijn veel signalen dat jongeren depressief en eenzaam worden van het feit dat hun wereld er nu zo anders uitziet. En dit verandert nog niet op korte termijn. Vooral jongeren tussen 13 en 16 jaar hebben hier last van.

IDEEEN Iris Meerts en Wil Kosterman willen graag in gesprek komen met jongeren. Zij willen hen een luisterend oor bieden. En daarbij horen welke ideeën zij hebben om ondanks de vele beperkingen het leven een beetje leuker en lichter te maken. ,,Dat vraagt creativiteit, want er kan heel veel niet. Maar nu er iets meer versoepelingen zijn, kunnen sommige activiteiten weer wel", aldus de gemeente.

Door de Covid-maatregelen is het noodzakelijk dat de gesprekken één op één worden gehouden en coronaproof. Daarom vinden de gesprekken plaats in de gloednieuwe studiootjes van restaurant O.T.T.O in Wijk bij Duurstede (eerder De Gouden Leeuw). De gesprekken zijn op 8 april en 12 april in de avond.

AANMELDEN Wil je met de burgemeester of de wethouder in gesprek gaan? Stichting Binding helpt met de organisatie hiervan. Aanmelden kan bij Ria Sprang van Stichting Binding via email info@stichting-binding.nl of via WhatsApp 06-30627911.

advertentie
advertentie