Afbeelding
Kees Slijkerman

Nieuw informatiebord in De Kloosterhof bij beeld van Jezus

7 april 2021 om 15:00 Religie

WIJK BIJ DUURSTEDE In Stiltetuin de Kloosterhof naast de katholieke kerk in Wijk bij Duurstede is een nieuw informatiebord onthuld bij het beeld van Jezus. Dit zogenaamde Heilig Hartbeeld - waarvan vroeger in bijna elk katholiek huis wel een exemplaar te vinden was - is geïnspireerd door de verschijning van Jezus aan Margaretha-Maria Alacoque in 1675 in Frankrijk. 

De vroegere inrichting van de katholieke kerk in Wijk bij Duurstede laat zien hoeveel aandacht er was voor het Heilig Hart van Jezus, dat zijn liefde voor alle mensen symboliseert. In de kerk was vroeger een Heilig Hart-altaar, met daarboven een gebrandschilderd raam waarin de verschijning aan Margaretha-Maria is afgebeeld. Dat gebrandschilderde raam zit er nog en een foto daarvan is nu buiten op het nieuwe informatiebord te zien. Tussen Pasen en Pinksteren staan de verhalen centraal waarin Jezus, na zijn dood verschijnt aan zijn leerlingen.

Een oud-parochiaan in Wijk bij Duurstede had nog een levendige herinnering aan dat altaar. In de jaren dertig was zij eens het uitverkoren meisje van de lagere school dat in een plechtige viering een bosje bloemen bij het Maria-altaar mocht plaatsen, terwijl een jongen dat bij het Heilig Hart-altaar mocht doen.

TUINONDERHOUD Stiltetuin de Kloosterhof, achter het parkeerplaatsje tussen Klooster Leuterstraat 37 en 41 is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. De bomen en planten in de Kloosterhof lopen weer uit. Wie aan het onderhoud van deze stiltetuin pro Deo wil meewerken kan zich melden.

Informatie via telefoonnummer 0343-576946 of email b29@stucom.nl.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie