Afbeelding
Hartstichting

Jaarlijkse collecteweek Hartstichting ook in Cothen van start

9 april 2021 om 09:00 Maatschappelijk

COTHEN Een gezond hart is niet vanzelfsprekend. Zo’n zestien collectanten gaan deze week langs de deuren in Cothen om geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting loopt van 11 tot en met 17 april.

,,We hebben in 55 jaar al veel bereikt, maar we zijn er nog niet. Met het oog op het groeiend aantal hart- en vaatpatiënten is het noodzakelijk dat wij hart- en vaatziekten vroeger kunnen herkennen en opsporen én beter kunnen behandelen. Want iedereen heeft recht op een gezond hart. Een hart waarmee je alles uit het leven haalt, dat je kracht geeft om te groeien, te leven en lief te hebben”, aldus de Harstichting.

OPLOSSINGEN De Hartstichting werkt aan drie doelen: voorkomen van hartproblemen, snellere hulp in een noodsituatie en betere behandelingen. ,,Binnen deze doelen werken we aan verschillende oplossingen. Zo werken wij bijvoorbeeld aan een eenvoudige bloedtest waarmee je erfelijke factoren kunt achterhalen en hartproblemen kunt voorkomen. En we onderzoeken welke signalen er vooraf gaan aan hart- of herseninfarcten. Zodat infarcten op tijd ontdekt of zelfs voorkomen kunnen worden.” Lees meer over onze doelen en oplossingen op hartstichting.nl.

ALTERNATIEF KLEINGELD De QR-code is een goed alternatief voor mensen die geen kleingeld in huis hebben. De gever kan heel eenvoudig eenmalig geld overmaken met de smartphone door de iDEAL QR-code op de collectebus te scannen.

Het is ook mogelijk om te doneren op hartstichting.nl én in de Hartstichting online collectebus. Daarnaast kan iedereen een online collecte starten op hartstichting.nl/collecteeronline en zijn of haar familie en vrienden om een gift vragen. In de online collectebus is zichtbaar hoeveel de collectant al heeft ingezameld.

advertentie
advertentie