Beter alternatief voor de aanleg van Zonnevelden.

24 maart 2021 om 14:24 Lokaal Deel je nieuws

Reagerend op het gesprek met wethouder Marchal in het Groentje onderschrijf ik zijn zorgen en toekomstverwachtingen en met name ook de grote thema's die hij op zijn agenda heeft staan. 
Ik mis nog het gesprek/ de actie via o.a de VNG om de uit de pan rijzende kosten voor Jeugdzorg aan te kaarten bij het Rijk. Deze onverbloemde bezuinigingsmaatregelen en de grotere vraag naar deze zorg hebben ervoor gezorgd dat werkelijk veel gemeenten in den lande hun begroting niet rond kunnen krijgen. Niet door wanbestuur maar door onbesuisde bezuinigingsmaatregelen van het Rijk.

Van harte aanbevolen. Iedere bewoner zal u hierin steunen.

Alleen ben ik het met de aanleg van zonnevelden grondig oneens. Is een onzalig plan mijn insziens.

Want: neemt teveel kostbare ruimte in ons volle landje in beslag en het tast het landschap aan, is ecologisch ongunstig voor belangrijk en noodzakelijk klein grut zoals insecten en vlinders etc.

Zonnevelden zien er onappetijtelijk uit, een zwart veld middenin de weilanden, hoezeer ook afgeschermd door hagen in het beste geval.

EN DAT TERWIJL ER ZO'N GOED ALTERNATIEF IS:

Onlangs bleek uit onderzoek dat de meeste platte daken in Nederland, op scholen, bedrijven e.d. bijna geen zonnepanelen zijn aangebracht.

Een praktische en mooie oplossing want op platte daken kun je de zonnepanelen niet eens zien vanaf de straatkant.

Een suggestie voor de wethouder: wilt u eens een inventarisatie maken vd platte daken in gemeentebezit? 
En vooral ook eens met bedrijven om tafel gaan zitten, velen zullen geïnteresseerd zijn want het levert lagere energiekosten op. Op het bedrijventerrein aan de Broekseweg staan veel gebouwen met platte daken. Dat kan een hoop opleveren.

Het Huis van de Gemeente is een mooi voorbeeld van milieubewust bouwen.

Zonnevelden zijn een goed idee in de Sahara in onbewoond gebied, die zijn daar ook al te vinden. Of in andere warme landen in onherbergzaam gebied.

Laten we vooral praktisch zijn en onze mooie omgeving niet vervuilen met zwarte velden.

Ik hoop dat deze hartekreet gehoor bij u vindt, het gaat me echt aan het hart dat u zonnevelden bij Cothen bv overweegt.      
Ik woon in Wijk dus het is niet eens in mijn achtertuin, die tegenwerping gaat in ieder geval niet op.

ER ZIJN BETERE ALTERNATIEVEN.

LATEN WE DIE EERST ONDERZOEKEN.

Met vriendelijke groet,

A.M Steemers

advertentie
advertentie