Marijke Dekker
Marijke Dekker Angela Dekker
column

Dansen op de zetel

31 maart 2021 om 07:30 Opinie Raadspraat

Wie heeft het niet gezien? Een stralende Sigrid Kaag, die van pure blijdschap op een tafel klom en spontaan ging dansen. 

Wat is de verkiezingsuitslag haar gegund. Zij straalt positiviteit uit, nieuw leiderschap, kracht. Ze laat met overtuiging en inhoudelijke argumenten zien dat een groen en progressief D66 mensen in hun waarde laat, kansenongelijkheid bestrijdt en de verantwoordelijkheid pakt, ook voor volgende generaties.

Dat doet D66 door constructief samen te werken. Samen kunnen we veel bereiken: wonen, klimaat, onderwijs.

Ook wij, als D66 Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek, zijn blij. Beduusd ook. Het liefst zouden we al die mensen die hun stem aan D66 hebben toevertrouwd, persoonlijk bedanken. Wat een vertrouwen, wat een steun.

Ook wij willen samenwerken. Samen Wijk nog mooier, leefbaarder, veiliger, groener maken. Zorgen voor goede scholen en kansengelijkheid. 

Samenwerken betekent anders sturen, ander leiderschap. Niet met de macht van het getal, maar met overtuiging en argumenten het debat aangaan, elkaar vinden, draagvlak creëren. Ontdekken wat ons bindt en welke keuzes voor deze gemeente het beste zijn. Samen met andere partijen. Én met de inwoners. 

Natuurlijk hopen we dat inwoners die landelijk D66 hebben gestemd, ook ons bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 hun stem toevertrouwen. Alleen al bij de gedachte krijgen we een (groen) kleurtje. Samen voor een betere toekomst. We kunnen haast niet wachten.

Nu hebben we als D66 precies één raadszetel. Eén zetel voor één raadslid. Toch heeft D66 heel wat bereikt. Hoe? Door als kleine oppositiepartij met mensen te praten, dossiers te lezen, samen te werken en met initiatieven te komen.

We staan te trappelen om te groeien. Maar hebben daarbij hulp nodig. Kom jij ons versterken? Je bent van harte welkom! Je geslacht, afkomst, ras, geloof of seksuele voorkeur maakt ons niets uit. Integendeel. Want we laten iedereen vrij, maar niemand vallen.

Enne…. Ons raadslid Bart van Asperdt heeft beloofd om bij drie zetels op de tafel te gaan dansen. Dat willen we graag zien!

Marijke Dekker, steunfractielid D66

advertentie
advertentie