V.l.n.r.: Michiel Jansen, Tobias Wijnmaalen, Luc Bernard en Roben Schenk
V.l.n.r.: Michiel Jansen, Tobias Wijnmaalen, Luc Bernard en Roben Schenk Stichting Wijksport

Buurtsportcoach Michiel Jansen stelt zich voor

24 maart 2021 om 11:00 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Een team van vier buurtsportcoaches zet zich dagelijks in om de inwoners van de gemeente aan het bewegen te krijgen. Dat is het afgelopen jaar geen gemakkelijke opgave geweest, maar juist nu is het belangrijk dat mensen blijven bewegen. Dat geldt voor jong en oud. Hoe het is gesteld met de conditie van de Wijkenaren; lees hiervoor  buurtsportcoaches  Om deze buurtsportcoaches beter te leren kennen stellen ze zich één voor één voor: vandaag Michiel Jansen.

door Ali van Vemde

Michiel Jansen is 30 jaar oud en vooral bekend als trainer van Levitas. „Turnen is mijn passie maar van alle sporten word ik even gelukkig. Mijn projecten als buurtsportcoach zijn de Koningsspelen, die dit jaar helaas zijn aangepast, het Wijks Kinderspektakel en Sjors Sportief.” Jansen houdt zich  bezig met het geven van beweeglessen op basisscholen voor de Voel Jij Je Lekker Tour en op evenementen zoals de Wijkse Spelen. „Op dit moment ben ik vooral bezig met het ontwikkelen van een Wijks platform waarin alle activiteiten die in de gemeente plaatsvinden, gevonden kunnen worden.”

KWALITEITEN Jansen denkt dat hij vooral sterk is in analyseren. „Communicatief ben ik redelijk vaardig en ik durf de leiding te nemen. Zowel ‘voor de groep’ als binnen een project.” De buurtsportcoach wil bereiken dat iedereen, wanneer mogelijk, een leven lang beweegt. „Specifiek geformuleerd: het wegnemen van drempels om jouw ideale sport te kunnen vinden. Dit wil ik eind 2021 hebben bereikt. Daarnaast wil ik een optimaal gebruik van sportaccommodaties én toegespitste schoolgymlessen. Daar bedoel ik mee: hockeyles van een hockeydocent op het hockeyveld tijdens je gymles, in plaats van altijd in een sporthal of gymzaal staan. Optimaal voor spelvormen, volleybal, basketbal, badminton, korfbal en dergelijke. Niet optimaal voor bijvoorbeeld vechtsporten, turnen en buitensporten. En, extra zonde als die accommodaties op dat moment niet gebruikt worden. Mijn doel is om dit binnen vijf jaar te bereiken.” Volgens Jansen is een goed verhaal hebben het halve werk. „In mijn ervaring verspreidt een goed verhaal zich van mond tot mond, waardoor je zoveel mogelijk mensen bereikt.”

SPORTEN EN BEWEGEN Uit persoonlijke ervaring en onderzoek weet Jansen dat je gezonder, fitter, energieker en vrolijker bent wanneer je actief bent. „Je ziet andere mensen en het geeft energie. En daarmee voorkomt het ook nog eens allerlei lichamelijke en fysieke problemen. Win-win!” Een einddoel is er eigenlijk nooit. „Ik denk dat we steeds kleine tussendoelen moeten stellen die je wilt behalen en viert wanneer je er bent. Maar ik ben bang dat de perfectionist in mij het graag altijd nog wat verder wil verbeteren. Dat komt vooral door het steeds opnieuw stellen van nieuwe doelen.”

Lees ook de motivatie en doelen van buurtsportcoaches Tobias WijnmaalenRoben Schenk en Luc Bernard

advertentie
advertentie