Confetti, champagne en padelrackets, Jacques van Oostrum, voorzitter Tennis- en padelvereniging Larsheim, opent de padelbanen symbolisch door een lint door te knippen.
Confetti, champagne en padelrackets, Jacques van Oostrum, voorzitter Tennis- en padelvereniging Larsheim, opent de padelbanen symbolisch door een lint door te knippen. Sylvia Groener

Padel: Nieuwe sport in Leersum uitproberen

15 maart 2021 om 11:12 Overig

LEERSUM Op de plaggenberg in Leersum kan iedereen naast tennis sinds deze week ook padel spelen. ,,We heten nu Tennis- en padelvereniging Larsheim”, zegt Jacques van Oostrum, de voorzitter van de club. Hij opende de padelbanen symbolisch door een lint door te knippen. ,,De officiële heropening van het park zal vanwege corona naar verwachting in augustus/september plaatsvinden.” aldus Arie de Boom, voorzitter van de parkcommissie. Maar vanaf nu kunnen alle banen bespeeld worden.

Padel is een nieuwe sport in Leersum en omgeving. En iedereen mag het in april en mei gratis komen uitproberen. Padel is een racketsport en heeft veel weg van tennis en squash. De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de glazen wanden. Het strategische karakter van de sport maakt het al snel verslavend omdat je onverwachte rally’s hebt. Het unieke aan padel is dat je gemakkelijk en snel leuke rally’s kunt hebben met je vrienden, ongeacht het verschil in racketervaring.

David Zwart (voorzitter padelcommissie): ,,Padel is uitermate geschikt voor jong én oud. Racketervaring is niet nodig want iedereen kan het snel leren. Kom het eens gratis en vrijblijvend proberen bij onze instuifavond of -ochtend!”

De vereniging is gelegen boven op de heuvelrug tussen de bomen. Vanaf het tennishuisje kijk je door de glazen wanden van de padelbanen helemaal tot achter in het park. Een prachtig doorzicht. De lijnen, de kleuren en de verlichting van de banen, alles is op elkaar afgestemd. Het voelt nieuw en ziet er uitnodigend uit.

Jacques: ,,Zeker in deze coronatijd is het fijn om samen (buiten) te kunnen sporten. Vanaf deze week mogen we ook weer dubbelen. Padel wordt ook met name in dubbels gespeeld.”

Padel gratis proberen? Wel of geen lid maakt niet uit. Kom naar de instuif waar je onder begeleiding kennis kunt maken met alle leuke en uitdagende facetten van de padelsport! Voor padelrackets en ballen wordt gezorgd.

Vanwege de beperkte ruimte en de corona-maatregelen is aanmelden van te voren verplicht! Er wordt gewerkt in tijdsblokken van 60 minuten. De aanvangstijd ontvang je na aanmelding. Ga voor meer informatie naar: www.larsheimtennispadel.nl of meld je gelijk aan via padel@larsheimtennispadel.nl

advertentie
advertentie