Overhandiging Valentijns pakket door maatschappelijke stagiaire aan bewoner
Overhandiging Valentijns pakket door maatschappelijke stagiaire aan bewoner Sascha Jansen

Valentijnspakket voor ouderen

12 februari 2021 om 21:24 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Charissa, Daniël, Jada, Kayra, Lara, Luna, Noortje, Parel, Roos, Step en Zoë van Revius Wijk en Revius Doorn hebben in het kader van hun maatschappelijke stage voor Verbonden Buurt van Stichting Binding een project uitgevoerd. 

Deze maatschappelijke stagiaires hebben ondanks de corona toch nog iets kunnen betekenen voor een ander. Onder begeleiding van stagiaire Sascha Jansen hebben deze leerlingen een mooi project op kunnen zetten en uit kunnen voeren. Het doel van het project was om iets voor de ouderen te doen en te laten weten dat zij als jongeren aan de ouderen denken. Hieruit kwam al snel de gedachte om een Valentijns pakketje samen te stellen. Het Valentijns pakketje is helemaal zelf samengesteld en zelfgemaakt door de maatschappelijke stagiaires van Revius Wijk en Revius Doorn. Deze Valentijns pakketjes hebben de maatschappelijke stagiaires met een glimlach uitgedeeld aan de blije gezichten van de aanleunwoningen van het E&E gasthuis. 

De maatschappelijke stage regelt in samenwerking met de middelbare scholen en maatschappelijke organisaties, maatschappelijke stages voor jongeren. Deze jongeren zitten in het tweede jaar van de middelbare school. Het doel van maatschappelijke stages is jongeren tijdens hun schooltijd kennis te laten maken met de samenleving en daar een vrijwillige bijdrage aan te leveren.

advertentie
advertentie