SVL  –  Bennekom      2 – 1

12 mei 2018 om 22:01 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 12 mei 2018.

Ondanks alle spanning die op de wedstrijd stond, was er voor aanvang eerst weer een jubilaris te feliciteren. Bastin Hofman speelde namelijk zijn 250e officiële wedstrijd voor SVL.

Het zou een wedstrijd worden waarin beslist ging worden of SVL direct zou degraderen of nog een kans op nacompetitie zou kunnen afdwingen. Het begon al met de handicap dat SVL met een gehavende verdediging van start ging; zowel Rik van Leeuwen (geblesseerd) als Rob van Eem (geschorst) ontbraken. Bennekom was al veilig en zij hoefden ook niet meer voor een periodetitel te gaan want dat was niet meer haalbaar. Dat wilde echter niet zeggen dat zij er met de pet naar gooiden want in de eerste minuut waren zij al dicht bij een treffer, het schot ging maar net naast. Om duidelijk te maken dat SVL ook van zich af kon bijten knalde Robin Janssen, helemaal mee opgekomen uit de verdediging, vijf minuten later knalhard tegen de paal.  In de 14e minuut kwam SVL op voorsprong door een doelpunt van Mitchel de Vaal die de door Walter Cremers doorgeschoven bal keihard binnen joeg. 1 – 0!! Vreugde alom want hoelang was het geleden dat SVL voor kwam? En SVL bleef komen al waren de Bennekommers af en toe ook gevaarlijk en het was prijzenswaardig hoe Geert-Willem Merkens de een na de andere bal in bezit nam. In de 26e minuut mocht Willem Baaij een vrije trap nemen op een voor hem mooi plekje, maar de bal flitste juist langs de verkeerde kant van de paal. En bijna was het voor de rust toch nog 2-0 geworden toen Selçuk Albayrak maar net miste. We gingen dus rusten met een 1-0 op zak.

Het leek of SVL wat mat aan de tweede helft begon en Bennekom profiteerde daarvan door in 56e minuut de gelijkmaker binnen te schieten. De wedstrijd werd er van beide kanten niet beter op en in de 66e minuut werd Robin Janssen gewisseld met Danny Kuijer die gelukkig na zijn blessure weer wedstrijdfit was. Aangezien de SVL besefte dat een gelijkspel niet genoeg was ging men er toch weer stevig tegenaan en dat leidde in de 67e minuut tot een poging van Mitchel de Vaal – volgens ons de beste speler van de dag – die er bijna 2-1 van maakte. Bijna…  In die zelfde minuut verliet Kevin van Leeuwen het strijdtoneel en Martijn Verkerk verving hem. En dat zullen we weten want hij ging er als een  jonge hond die om een bot vecht tegenaan wat tot gevolg had dat een botsinkje niet kon uitblijven. De scheids floot, Martijn was het er niet mee eens en kreeg een gele kaart. Even later was Bennekom heel dicht bij een doelpunt, maar weer die dekselse Merkens. In de 71e minuut wisselde van Loen Wouter van Hoof voor Anis el Makrini. De spanning was inmiddels om te snijden want veel tijd was er niet meer en SVL moest om nog in race te blijven scoren. De klok stond al op 90 min. toen uit een allerlaatste poging Alex van Een van dichtbij inkopte.  De vreugde, het geluk en de blijdschap waren niet van de lucht, het leek wel of ze kampioen waren geworden.

SVL is nog niet, maar ze hebben de weg naar prolongatie in elk geval open gehouden. Nog twee wedstrijden te gaan.

De strijders: Geert-Willem Merkens – Robin Janssen (Danny Kuijer)– Kevin van Leeuwen (Martijn Verkerk) – Bastin Hofman - Roben Schenk – Walter Cremers – Wouter van Hoof (Anis el Makrini) – Michel de Vaal – Selçuk Albayrak – Alex van Eem – Willem Baaij.