Een mooie oude eikenboom is moedwillig beschadigd
Een mooie oude eikenboom is moedwillig beschadigd Gemeente Wijk bij Duurstede

Vandalisme oude eik op de Opsnijder

9 februari 2021 om 08:44 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag, 6 op 7 februari, is geprobeerd de oude eik op de Opsnijder op te blazen. Die grote eik staat centraal in deze buurt. En het is één van de mooiste en gezondste bomen die er staan.

De schade aan de boom is fors en wordt onderzocht door een boomtechnisch bedrijf. Uit de onderzoeken zal blijken of de boom kan blijven staan en welke maatregelen daarvoor noodzakelijk zijn. 

Bomen zijn zeer belangrijk voor een groene leefomgeving. De boom is ook belangrijk voor het verminderen van hittestress in de zomer. Daarnaast vangt de boom fijnstof en CO2 af en draagt bij aan de biodiversiteit. Vogels en andere dieren gebruiken deze boom als aanvliegplaats, rustplaats en voor het vinden van voedsel. 

WAT KUNT U DOEN? De gemeente is geschrokken van deze gebeurtenis. Er is aangifte gedaan van vandalisme. Heeft u iets gezien? Wilt u dat dan laten weten? Gemeente Wijk bij Duurstede is te bereiken op telefoonnummer: 0343- 595 595 of via de mail: info@wijkbijduurstede.nl

De eikenboom
De locatie van de boom
advertentie
advertentie