Laura en Gerda
Laura en Gerda eigen foto

Verbonden Buurt zoekt Goede Buren

5 februari 2021 om 11:34 Lokaal Deel je nieuws

Help ons eenzaamheid bestrijden
Verbonden Buurt zoekt Goede Buren

WIJK BIJ DUURSTEDE – De gevolgen van corona worden steeds heftiger in de maatschappij gevoeld. Met stevige maatregelen, wordt geprobeerd het corona virus tegen te houden, maar ook steeds vaker horen we aan de andere kant berichten dat mensen eenzamer worden. Activiteiten worden afgelast, mensen ontvangen wordt steeds lastiger en ook bij u in de buurt zijn er mensen die helemaal geïsoleerd zijn geraakt. Mensen die graag samen naar een voetbalwedstrijd willen kijken op tv, die een blokje om willen of simpelweg zo veel behoefte hebben aan een praatje. Wilt u er ook zijn voor deze buurtgenoten?  Meld u aan bij projectleiders Gerda en Laura, om uw buren te helpen, dit mag eenmalig zijn maar natuurlijk ook structureel.

Corona houdt ons al bijna een jaar in zijn greep en het ziet er naar uit, dat we er voorlopig nog niet van af zijn. ‘In de crisis hebben we ook veel mooie dingen gezien, want  in het algemeen zien we dat mensen klaar staan om hun familieleden, of buren te helpen. Dat is prachtig om te zien. Maar de rek lijkt er bij veel mensen langzaam maar zeker uit te zijn. Ook worden de maatregelen steeds strenger en zien we dat mensen steeds voorzichtiger worden’, zo steekt Gerda van Berkel van wal.
En haar conclusie uit het voorgaande is heel duidelijk. Van Berkel: ‘Steeds meer mensen komen bij ons voor wat extra ondersteuning. En daarom doen wij nu een zo krachtig mogelijke oproep: Kom je buurtgenoot helpen! Uiteraard kijken we samen wat ondanks beperkingen mogelijk  is. Want strengere regels of niet, we willen er voor wie dat nodig heeft kunnen zijn. Doet u ook mee?

Het project Verbonden Buurt heeft helaas ook last van corona. ‘We zijn nog lang niet zo ver als gehoopt. Maar binnen de beperkingen zien we voldoende uitdagingen. In Cothen en Wijk bij Duurstede zijn inmiddels burenteams actief, en binnenkort willen we een campagne gaan opstarten gericht op Langbroek en de wijk De Heul. Het is mooi om te zien dat we al een hoop gedreven vrijwilligers hebben kunnen koppelen aan mensen met eenzaamheidsgevoelens.’
Deze oproep voor vrijwilligers is gericht aan alle inwoners van de gemeente. Van Berkel: ‘Uiteraard kijken we waar mogelijk naar een koppeling tussen mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Het belangrijkste is, dat we elkaar helpen. Dat we verbonden zijn en zo samen deze moeilijke tijd door komen. Inwoners die belangstelling hebben om mee te doen, kunnen contact opnemen met Gerda van Berkel en Laura Roosen door te bellen naar Stichting Binding; 0343 – 473070, of mail naar verbondenbuurt@stichting-binding.nl. Ook zijn wij te vinden op: facebook.com/gerdalauraindebuurt

advertentie
advertentie