D66
D66 D66

D66: 'Zorgen over kansengelijkheid voor kinderen'

12 mei 2018 om 14:10 lokaal Deel je nieuws

D66-fractievoorzitter Bart van Asperdt signaleerde dat Wijk bij Duurstede wordt gekort op de financiële middelen die de gemeente vanuit het Rijk krijgt voor het tegengaan van onderwijsachterstanden. Dit baart hem zorgen, omdat dit invloed kan hebben op de kansengelijkheid van kinderen.

Onderwijsachterstanden
Jaarlijks krijgen gemeenten van de rijksoverheid een financiële bijdrage om onderwijsachterstanden te verhelpen. Het nieuwe kabinet ziet het belang van deze investeringen en heeft hier €170 miljoen extra voor uitgetrokken.

Bij deze nieuwe investeringen komen echter ook nieuwe criteria om het geld te verdelen onder gemeenten.
Veel gemeenten krijgen er geld bij, maar in gemeente Wijk bij Duurstede gaat er juist geld af. “Ik maak mij zorgen over de gevolgen die dit heeft voor de kansengelijkheid van kinderen in onze gemeente. Het is belangrijk dat ieder kind toegang houdt tot goed onderwijs en daarom heb ik het college schriftelijke vragen gesteld. Als we er op tijd bij zijn kunnen we problemen voorkomen” aldus Van Asperdt.

De D66'er: “Raak je achterop, dan laten we je in deze gemeente niet in de steek. We zullen er op toezien dat de kansengelijkheid hier niet achteruit gaat.”

Bekijk de schriftelijke vragen hier: https://wijkbijduurstede.notubiz.nl/modules/4/schriftelijke_vragen/view

advertentie
advertentie